Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
AUSTRALIEN

Körinformation för Australien

Trafikinformation | Försäkringsinformation | Hyresrestriktioner

Trafikinformation

Generell information
Australien är ett stort land med ett otroligt vägnät. Med bil kan du ta dig överallt i landet och på kontinenten. Från Sydney kan du resa längs med kusten till Brisbane eller söderut till Melbourne. I Perth, världens mest avlägsna storstad är hyrbil ett måste. Var beredd på långa avstånd och ta med en extra vattenflaska i bilen och en extra tank bensin.

Regler vid bilhyra i Australien
För att få hyra en bil måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst ett år. För alla förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Vissa biluthyrningsföretag har även restriktioner för förare över 75 år. Säkerhetsbälten är obligatoriska både för förare och passagerare.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Australien:

 • Tätort: 35 mps/60 km/h
 • Motorvägar: 68 mph/110 km/h

Trafikregler
I Australien kör man precis som i Storbritannien på vänster sida av vägen. Maximal alkoholhalt i blodet är 0.5 promille. Kör aldrig när du är alkoholpåverkad!

Bensinstationer
Det finns många bensinstationer. Beroende på var i landet de ligger varierar öppettiderna. De flesta accepterar internationella kreditkort. Bensin kostar generellt mer på landsbygden.

Vägtullar och avgifter
Du måste betala en vägtull för att få åka över Sydney Harbor Bridge. Vissa motorvägar utanför Brisbane har också vägtullar. Vägtullarna kostar cirka 10- 20 SEK. Du kan även ta alternativa vägar för att undvika dessa vägavgifter.

Parkering
Parkeringsgarage och parkeringsautomater är vanliga i de stora Australienska städerna. Var medveten om att du ibland bara är tillåten att parkera 2-4 timmar inne i city. I Sydney är det dyrt att parkera. Ett tips är att parkera bilen en bit utanför stan och ta sig in till stadens centrum med pendeltåg då det är billigare.

Försäkringsinformation

Generell information
Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkning som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommmer att finnas på din voucher.

Hyresrestriktioner

Generell information
Med hyrbil i Australien är du inte tillåten att resa utanför landet och heller inte att ta bilen på en färja. För vissa biltyper finns också restriktioner gällande inresa i norra Australien, västra Australien och Tasmanien.

Envägshyror
Envägshyror inom landet är tillgängliga mellan vissa platser. Extra avgifter kan tillkomma för envägshyror. Envägshyror mellan länder är inte tillåtna.

Internationellt körkort
Internationellt körkort kan krävas av vissa biluthyrare om körkortet inte är utfärdat på engelska. Vänligen läs hyresvillkoren eller kontakta oss om du är osäker på vad som gäller med det bolag du vill hyra med.


Välj korrekt hemland
close