Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
Vinterdäcksregler

Infografik: vinterdäck regler

Vinterdäckslagar i Europa 

Om du ska köra utomlands på vägarna i vintern kan det vara bra att förbereda och informera sig om de olika vinterförhållanden och regler som gäller hemma i lugn och ro, speciellt om ni ska resa till vintersport-destinationer i Central-Europa. Att vara informerad om och förstå de olika specifika föreskrifterna är lika viktigt som att köra försiktigt och att göra resan så trygg som möjligt för dina medpassagerare.

 

Medan vissa länder har infört obligatorisk användning av vinterdäck, finns det även många där vinterutrustning bara är en rekommendation. Det är förarens ansvar att se till att fordonet är utrustat med relevant vinterutrustning. Vår infografik visar var vinterdäck är obligatoriska, var extra avgifter tillkommer och vad exakt som gäller ute på vägarna. Auro Europes bokningsbmotor visar dig priser med gratis vinterdäck så att du kan få en säker och smidig semester och spara på vägen. leta bara efter texten "Gratis vinterdäck".

 


 

Vi har sammanställt information om vinterdäck runt om i världen som hjälper dig på din nästa vinter-resa.

 

Klicka på bilden nedan för att se all info om vinterdäck i Europa på vår informativa infografik!

 

Vinterdäck regler - Infografik

Infografik: Vinterdäckslagar i Europa

 

Förkortningar: 

Vinterdäck regler

FWT: Auto Europes priser med "Gratis: Vinterdäck"
WTM/R: Vinterdäck obligatoriskt/rekommenderas
FWT n/a: priser med "Gratis: vinterdäck" finns inte tillgängligt

 

Tyskland: WTM, FWT 

Tyskland krävs vinterdäck vid vinterväglag - dvs vid is, frost, snö och slask på vägen. Hyrbilsfirmorna tar ut en extra avgift för vinterdäck. Vårt tips: Boka hyra med "Gratis: vinterdäck" i priset och undvik lokala avgifter.

 

Österrike: WTM, FWT

Österrike är ett populärt resmål under vintertid. Med många turister årligen är det extra viktigt med vägsäkerhet. Vinterdäck är obligatoriska i Österrike mellan 1 november till 15 april. 

 

Schweiz: WTR, FWT

Likt i Tyskland är det inte lag på vinterdäck mellan vissa datum i Schweiz. Men om du skulle bli upptäckt körandes på vinterväglag utan vinterdäck riskerar du böter. För att vara på den säkra sidan bokar du enkelt en hyra med "Gratis: vinterdäck".

 

Italien: WTR, FWT N/A

I norra Italien rekommenderas vinterdäck mellan 15 oktober till 15 april. Även om du inte kan boka till vinterdäck så är alla bilar utrustade med sk. åretrunt-däck. Dessutom kan man hyra snökedjor på hyrbilsstationerna vid de populära vintersportorterna.

 

Frankrike: FWT N/A

Det finns inget krav på vinterdäck i Frankrike men om du ska köra till bergsregioner under vintern rekommenderar vi att du använder snökedjor till din bil. Du kan antingen köpa dem på plats vid uthyrningsdisken, på ett köpcentrum eller ta med egna hemifrån.

 

Finland: WTM, FWT

Enligt finsk lag måste alla bilar vara utrustade med vinterdäck mellan 1 december och fram till slutet av februari. Snökedjor är tillåtna från 1 november till den första måndagen efter påsk.

 

Sverige: WTM, FWT

Det är lag på vinterdäck mellan 1 december och fram till 31 mars. Om väglaget under denna period dock skulle vara bra (ingen snö, is eller våt yta) och det är plusgrader gäller inte kravet. Men vädret är svårt att förutsäga och därför levereras alla hyrbilar med vinterdäck under denna period.

 

Vinterdäck infografik

Norge: WTR, FWT

Vinterdäck/snökedjor måste användas i Norge vid vinterväglag. Eftersom vändret oftast är snöigt, kallt eller isigt under vintern i Norge är det alltid bra att boka priser med "Gratis: vinterdäck" och kontrollera tillgängligheten på snökedjor.

 

 


För att se hela infografiken klicka på bilden nedan:

 

Infografik - vinterdäck regler Europa

 

Välj korrekt hemland
close