Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
Oväntade skidorter

Oväntande platser för skidåkning

 

Har du redan planerat årets skidresa? Vi europeer är vana vid att resa till populära skidorter i alperna som Österrike, Schweiz eller Frankrike. Det finns också mindre och mer okända skidorter i Europa i ex. Andorra, Tyskland, Italien och så klart på hemmaplan i Norge och Sverige. Dessa platser förknippas ofta med kalla vintrar och skidåkning. Men varför inte testa något helt annat och swischa ner för backen i varmare länder som Cypern eller Sicilien? Vi har sammanställt en lista på skidorter som ligger på platser du aldrig tidigare förknippat med just vintersport eller snö och kyla.

 


 

Klicka på bilden för att se alla oväntade skidorter på vår infografik

 

Infografik: oväntade skidorter

 Skidsäsongen är i antågande! Om du vill anta lite nya utmaningar och åka på skidsemester till en ny plats så kommer denna information säkerligen falla dig i smaken!

 

1. Troodosbergen på CypernTroodosbergen Cypern

 

Troodosbergen vid Olympusberget på Cypern är väl täckt av snö mellan jul och påsk, vilket skapar en bra möjlighet att åka skidor och vandra. Är du nybörjare? Börja med ett par skidlektioner på skidskolan!

 

 

  

Etna, Italien

  2. Etna, Italien

 

Vill du kunna skryta om att ha åkt skidor på Europas mest aktiva vulkan? Det är nämligen möjligt både på den norra och södra sidan av Etna i Italien. Rapporter visar att den största risken inte är laviner och vulkanutbrott utan åska och blixtar som skapas av den turbulenta luften ovanför vulkanen. Skulle du våga?

 

 

 

 

Mount Buller, Australien

3. Mount Buller, Australien

 

Mount Buller är en av flera skidorter i Australien. Den största skidorten sträcker sig över hela 1,2 miljoner kvadratmeter och har 25 liftar och bra och långa nedfarter. Skidorten ligger 25 mil nordöst om Melbourne. Tack vare en modern snökanon är du garanterad snö hela juli, augusti och september.

 

 

 

 

4. Dubai, Förenade Arabemiraten Dubai, Förenade Arabemiraten

 

Mellanösterns första skidresort inomhus är hela 22500 kvadratmeter stor och ligger i ett av världens största shoppingcenter mitt i öknen. Här finns också en flock med pingviner som gärna kommer ut och leker med besökarna flera gånger per dag!

 

 

 

Norra och södra Afrika5. Norra och södra Afrika

 

 
Trots att Afrika inte kan skryta med speciellt många skidorter så kan du faktiskt åka skidor både på den norra och södra delen av kontinenten. I Marocko hittar du 1,5 mil av pister utspridda över 20 nedfarter, väl gömt i Atlasbergen. Sydafrika kan skryta med en snöpark som har snö 10 av 12 månader per år!
 
 
 
 
 

6. Himalaya, IndienHimalaya, Indien

 

I Gulmarg, Indien kan du åka skidor i Himalaya, som faktiskt är känd för att vara den mest snörika platsen på jorden! En av världens högsta gondollifter tar dig upp till toppen (4000 m). OBS: Se upp för aporna!

 

 


 

 

Auto Europe är alltid redo att stå till tjänst när du ska boka din nästa bilhyra. Oavsett om du ska boka hyrbil i Österrike eller Australien så är vi alltid villiga att hjälpa dig ta fram den mest passande hyrbilen för just din resa! Sök hyrbil genom att använda vår sökmotor eller prata med en medarbetare genom att ringa oss på 020 888 527

 


 
Klicka på bilden för att se hela infografiken
 
Infografik - oväntade skidorter
 

 

 

 

Välj korrekt hemland
close