Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
Jakobsleden

Upptäck Jakobsleden 

 

Känd som en av de viktigaste, kristna pilgrimslederna under medeltiden har Jakobsleden återfått sin tidigare popularitet. Under förra året registrerades ett nytt rekord på 230.000 människor som vandrade leden till katedralen i staden Santiago de Copostela, ledens slutdestination, där aposteln Jakobs relikskrin är belägen.

 

Om du överväger att bege dig iväg på detta äventyr så är Auto Europe din perfekt resekamrat på denna resa. Vi erbjuder hyrbilar i över 130 spanska städer och byar längs med Jakobsleden. Oavsett om du gör detta till fots eller med cykel, kan Auto Europe arrangera det perfekta fordonet för din resa.


Klicka på bilden nedan för att komma till hela infografiken

 

Infografik - Jakobsleden


Jakobsleden

1. Jakobsleden är ett nätverk av pilgrimsleder genom Spanien som leder till aposteln Jakobs relikskrin. Leden benämns ofta efter sitt spanska namn, el Camino de Santiago eller endast som el Camino.

 

2. Enligt legenden ska aposteln Jakobs kropp ha blivit förd från Jerusalem med båt och begravd i vad som idag är staden Santiago de Compostela.

 

3. Den mest populära leden tar avstamp från den franska delen (el Camino Francés) som börjar i staden St Jean Pied de Port, Frankrike och sträcker sig nästan 800 km till Santiago de Compostela, Spanien.

 

4. Den franska leden är populärast eftersom den har en god infrastruktur, är väl utmarkerad och utbudet av logi längs med leden för vandrare är brett och varierande.

 

5. Vandrarhemmen för pilgrimerna, även kända som albergues på spanska, är billiga och kostar mellan 7 till 12 euro per natt och säng.

 

Jakobsleden

6. Pilgrimspassen tillåter dit att övernatta i vandrarhemmen längs med leden samt att du får ett intyg om fullgörande av pilgrimsfärden. En s.k. "Compostela".

 

7. Musselskalet är symbolen för Jakobsleden. Du kommer att se den på stolpar och skyltar längs med vägen som vägleder pilgrimerna under resans gång.

 

8. Många pilgrimer bär musselskal för att utmärka sig själva som vandrare av Jakobsleden.

 

9. Om du bestämmer dig för att vandra den franska leden kommer det att ta dig cirka 4 till 6 veckor eller 2 veckor med cykel att klara av sträckan. Vi rekommenderar att du också planerar in några vilodagar så att du kan njuta av den spanska maten och gå på sightseeing.

 

10. Längs med den franska leden passerar du större städer som Pamplona, Burgos och León, ställen du bara måste besöka. Bespara dina ben för en dag eller två och hyr en bil med Auto Europe för att hinna uppleva dessa ställen och få ut max av din resa.

 


 
Klicka på bilden nedan för att se hela infografiken
 
Jakobsleden - Infografik
 

 

 

Välj korrekt hemland
close