Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
 • Utvärderad av: ALF - March 3, 2018
 • Bra med de nya möjligheterna till Zero Excess som ger möjlighet till "riktig" supercover där man slipper kräva ut pengar till självrisk i efterhand. Detta till till ett bra pris.
Skotska sevärdheter

En roadtrip med skotska sevärdheter:
Från Glasgow till Inverness och vidare


Skotska sevärdheter Road Trip

 

Skottland är hem till fantastiska landskap och fascinerande historia. Ge dig iväg på en roadtrip-resa och låt dig förtrollas av sevärdheter du sent kommer glömma ....

En resa genom Skottland är som en djupdykning i ett sagolandskap. Landet har en stor intakt landsbygd, dramatisk natur och vägar med lite trafik, som om de var gjorda för en road trip. Några av de bästa sevärdheterna ligger längs med väg A9, A82, A827 och A93. Så vänta inte mer och boke en hyrbil från Glasgow och ge dig iväg på en magisk resa i Skottland.

Klippor, grönskande dalar och mystiska sjöar klädda i dimma - den skotska landsbygden är idyllisk och perfekt för roadtrip-resor. Ha kameran redo för du kommer att ta hundratals bilder och, vem vet, kanske du kommer att fånga berömda Loch Ness monstret?

 


 Roadtrip: Skotska sevärdheter - Översikt


 

Skotska Sevärdheter: Glasgow, Perth & Inverness      Skotska Sevärdheter: Loch Ness - Glasgow


Skotska Sevärdheter: Perth-Aberdeen      Skotska Sevärdheter: Ballinluig-Mid Lix

Road Trip AvståndRestidHuvudväg
Glasgow till Inverness
275 km3 timmar 11 minuterM80 till A9
Inverness, Loch Ness till Glasgow
315 km3 timmar  52 minuterA9 till M9 till M80
Perth till Aberdeen
140 km1 timme 44 minuterA90
Ballinluig till Mid Lix
60 km1 timme 3 minuterA287

 


 
Roadtrip: Skotska sevärdheter: Från Glasgow till Perth & Inverness 

 

Glasgow, Perth & Inverness Road Trip
 

A9 är den längsta vägen i Skottland. Den sträcker sig från Thurso, på den norra spetsen av landet, ned till Falkirk i mitten av Skottland. På grund av expansionen av A90 och motorvägen M9, har trafiken på A9 blivit lättare och ger nu perfekta förhållanden för din bilsemester för att utforska alla skotska roadtrip sevärdheter.

Glasgow, Perth & Inverness Road TripResan börjar i Glasgow. Jämfört med huvudstaden i landet, Edinburgh, är Glasgow mer levande och är den största staden i Skottland. Glasgow har en blomstrande konst och musikscen. Staden är hem till det fjärde äldsta universitetet i den engelskspråkiga världen; University of Glasgow som bildades 1451. Dess gotiska huvudbyggnaden har blivit ett landmärke i staden, och du bör inte missa ett besök på campus, Kelvingrove Park och Kelvingrove Art Gallery, som ligger vid foten av kullen nära till universitetets huvudbyggnad.

Inträde till skotska museer och gallerier är gratis, så utnyttja detta och besöka Gallery of Modern Art (GoMA) i stadens centrum, med samtida konstutställningar. Galleriet är känt för statyn vid ingången som avbildar hertigen av Wellington till häst med en trafikkon på huvudet. Det har blivit en ikon sevärdhe och sägs skildra Glasgow-invånarnas humor.


Staden själv är en öppen arkitektur-utställning  av C.R. Mackintosh, en Glasgow född konstnär och arkitekt, som utexaminerade från Glasgow School of Art. Han fick i uppdrag att utforma ett stort antal byggnader i Glasgow. Du kan nu njuta av Mackintosh designer när du promenerar runt Glasgows gator: The Willow Tearooms i Sauchiehall Street, Scotland Street School Museum, eller Fyren i Mitchell Street. Om du är intresserad av design, bör du definitivt besöka Mackintosh House i Hunterian Museum and Art Gallery i Glasgow. Eett annat galleri värt ett besök är Burrell Collection som ligger i Pollok Country Park i södra delen av staden. Vi rekommenderar också att se Glasgow Cathedral, ett fint exempel på skotsk gotisk arkitektur. The Necropolis, som ligger på en kulle på baksidan av domkyrkan är även värt ett besök.

Loch Lomond, i norra delen av Glasgow, en populär semesterdestination, lämpar sig perfekta som en-dagars utflyktsmål till en vacker sjön med sötvatten, vid porten till de skotska högländerna.

Skotska sevärdheter Roadtrip via A9

Om du vill tillbringa en natt eller två i Glasgow, finns det många boendealternativ att välja mellan, vare sig det gäller  hotell, pension, vandrarhem eller B & B. Om du vill bo nära till flygplatsen, är Campanile Glasgow Airport ett bra val till ett överkomligt pris. Ramada Glasgow Airport erbjuder mer lyxiga rum och om du hellre vill bo nära centrum, prova Indigo Glasgow Hotel.


Efter att du utforskat Glasgows attraktioner, kan du börja den första etappen på roadtrip-resan till Inverness. Ta M80 och ta av till  M9 när de två vägarna möts. Resan tar runt tre timmar utan stopp men vi rekommendear att du gör några extra stopp på vägen för att sträcka benen och upptäcka spännande sevärdheter. En av dem är Cumbernauld, en by med den största anläggningen för fåglar i Skottland, World of Wings Birds of Prey Centre. Väl tillbaka på A9, kommer du snabbt komma fram till Denny, med Herbertshire slottspark, också en intressant plats att göra ett stopp på.

 

När du lämnat Denny, tar det cirka 20 minuter så kommer du anländea i Stirling, den forna huvudstaden i Skottland, med Stirling slott. Slottet, med anor från början av 1100-talet, såg kröningen av skotska kungar och drottningar, inklusive Maria Stuart. Slottet, liksom Wallace Monument, ett torn på Abbey Craig backen, är viktiga landmärken i skotsk historia och kultur. Att klättra upp i  tornet är värt ansträngningen. Monumentet tillägnat åt 12-00 talets skotska hjälte, William Wallace. I Hall of Heroes kommer du att kunna se Wallace Swärd, 1.67m långt (!) Och med en totalvikt på nästan 3 kg.

 

När du anländer i Perth, ungefär en timmes bilresa från Stirling, checka in på ett hotell för att vila lite innan du ger dig iväg till Inverness nästa dag. Vi rekommenderar Ballathie House och Murrays House Hotel & golfbanor. Du bör också besöka några av följande Perth attraktioner: Scone Palace, The Black Watch Castle & Museum, Huntington Tower och Elcho Castle. Om du har tillräckligt med tid, rekommenderar vi ett besök till Perth Museum and Art Gallery, och bege dig sedan till Green Room på kvällen för drycker, levande musik och en trevlig atmosfär. 

 

Nästa dag tar roadtrip-resan med skotska sevärdheter dig genom hjärtat av högländerna via A9 till Inverness. Resan tar cirka 2,5 timmar. Men eftersom du kommer att köra genom några av de vackraste landskapet i Skottland, kan resan ta lite längre tid. Du kommer att passera genom Cairngorms National Park, hem till hisnande landskap och rikt djurliv där du kan njuta av många promenader och cykelturer.

 

Väl framme i Inverness, som kallas för Högländernas huvudstad, ta er tid att upptäcka vad staden har att erbjuda. Lär er om regionens historia, besök Inverness slott, med utsikt över floden Ness och Inverness Museum and Art Gallery, som ligger vid foten av slottsbacken. Vila på Cobbs Tea House, och tillbringa dagen promenerandes längs stadens gator. För din vistelse, rekommenderar vi Glen Mhor Hotel i ett viktorianskt hus eller Royal Highland Hotel, det bäst rankade hotellet i staden.
 


Tjänster för din resa i Skottland

 

 

Tillbaka till toppen


Raodtrip: Skotska sevärdheter: Från Loch Ness till Glasgow


Loch Ness till Glasgow Road Trip
 

Denna resa kan kombineras med roadtrip-resan till Inverness som presenterade ovan. Du kan antingen köra ner från Inverness längs Loch Ness till Glasgow, eller starta i Glasgow och göra en resa runt Loch Ness. Hursomhelst, A82 kommer att vara din huvudväg som leder dig genom fantastisk natur, så ta din tid och göra det mesta av din roadtrip-resa till Loch Ness

Fort Augustus, SkottlandRoadtrip: Skotska sevärdheter tar dig till några av Skottlands mest ikoniska platser. En av dem, utan tvekan, är Loch Ness ( "loch" är ett skotsk ord för "sjö"). Om du kör från Inverness, ta A82 söder; resan till sjön tar ungefär en halvtimme. Sjön har blivit känd tack vare sin ovanliga invånare, det legendariske sjömonstret Nessie. Ta dina chanser och kanske du kommer att bli den lyckliga personen att upptäcka Nessie, kom ihåg att ha kameran redo! Emellertid att söka efter Nessie är inte den enda attraktionen här. Fortsätt på A82 söderut längs Loch Ness strand och efter ungefär en tredjedel av längden på sjön kommer du till Urquhart Castle, med anor från 1200-talet. Dagens besökare kan beundra ruinerna och torn av slottet som deltog i kriget för skotsk självständighet på 1300-talet. Ruinerna ligger belägnavid strandkanten och tillsammans bildar de en sagoliknande syn. Loch Ness har även lockat en hel del kända personer. Ockultisten Aleister Crowley och Jimmy Paage från Led Zeppelin har båda bott i Boleskine House på sydöstra sidan av sjön.

Fortsätt köra söderut till Fort Augustus, där Loch Ness slutar, och följ vägen till Fort William. Vägen går förbi pittoreska sjöar, Loch Lochy och Loch Linnhe. Längre söderut, kommer du att passera genom det högsta berget på de brittiska öarna, Ben Nevis 1343 m över havet. Några km längre, kommer du till Glen Coe, en by omgiven av spektakulära berg, en populär destination för vandrare. Se till att göra ett stopp här för att ta in det vackra landskapet.

 

Vägen leder därefter genom Loch Lomond och Trossachs nationalpark, med rikt djurliv och hem till många vandringsleder. Vila lite på Rod och Reel Pub i en liten by i Crianlarich, innan du tar din hyrbil och kör tillbaka till Glasgow.

 


 Tillbaka till toppen


 Roadtrip: Skottska sevärdheter: Perth till Aberdeen

Perth till Aberdeen Road Trip
 

A93 är en annan pittoresk väg, som  även är den högsta vägen i Storbritannien. Beroende på din startpunk, kan Perth nås på en timme och femton minuter från Glasgow och nästan samma tid från Edinburgh. Rutten från Perth till Aberdeen är en cirka två-timmars bilresa. Den första höjdpunkten på roadtrip-resan till Aberdeen är Scone Palace, ett vackert palats där många skotska kungar har krönts. Scone Palace är en av de bästa platserna i landet för att uppleva Skottlands historia. Om du gillar spänning är Perth Racecourse värt ett besök för att ta del av den spännande atmosfären runt hästkapplöpningar.


När du lämnar Perths attraktioner och ger dig ut på vägen igen, finns det två vägar för att nå Aberdeen. Antingen fortsätter du köra på A93 mot Forfar, där vägen möter A90, eller kör du till den östra kusten till Dundee. Om du väljer det andra alternativet, kör mot Perth flygplats och sväng höger till Rait. Vägen kommer att möta väg A90 och tar dig till Dundee. Denna rutt kommer att ta lite längre tid, men du kommer att kunna se den historiska staden. 

 

Forfar ligger 25 minuter från Dundee och hit anländer du från Perth, om du valde det första alternativet för din körutt. Efter att ha nått Forfar, kommer du att ha cirka en timmes bilfärd genom gröna landskap tills du når Aberdeen. Men om du känner dig sugen på något gott innan innan du når ditt mål, rekommenderar vi att du reser förbi Rosie's Bakehouse i Brechin för en varm hemlagad måltid. Även Edzell slott och Brechin katedralen är värda ett besök.


Perth & Aberdeen Road Trip
Den längre rutten leder dig genom jordbruksmark och på vägen efter Stonehaven, en av de mest natursköna platserna i Skottland, Dunnotar slott. Slottet ligger på en klippig halvö med utsikt över Nordsjön. Härifrån är det bara en 30-minuters bilresa till Aberdeen via A90 vägen längs den östra kusten av Skottland.

 

Aberdeen är även känd som Granite City (Granit-staden) på grund av de många granit-byggnaderna som uppfördes här i mitten av 1700-talet. Den gamla delen av staden, belägen i nordvästra delen av centrum, är ett pittoreskt områåde med kullerstensgator och University of Aberdeen Kings College, som grundades 1495. Ta en promenad längs de gamla gatorna och besök St. Machar katedral från 1530 och universitetets King's Museum. Union Street markerar centrum med många historiska byggnader, såsom Marischall Collage eller rådhuset. Väl värt ett besök är Aberdeen Art Gallery och Aberdeen Maritime Museum, båda med fri entré.

 

Skulle du vilja tillbringa en natt i Aberdeen, kommer du att kunna välja mellan hotell, B & B och lägenheter för alla smaker och plånböcker. Till budgetalternativen tillhör Ibis Hotel eller Premier Inn. Lyxigare rum erbjuder The Marcliffe Hotel & Spa, som ligger utanför staden och kan nåt enkelt med hyrbil.


Tillbaka till toppen


 Roadtrip: Skotska sevärdheter: Ballinluig och Mid Lix Bonus dagsutflykt

Ballinluig till Mid Lix Road Trip
 

Road trippen till Mid Lix tar bara en timme från Ballinluig, en by vid floden Tummel, ca 40 km nordost om Perth. Rutten är ca 60 km lång och tar dig ungefär en timme att köra via A827 vägen. Tveka inte att genomföra den korta dagsutflykten om du har lite extra tid. Vägen tar dig genom den pittoreska landsbygden vid floden Tay, den längsta floden i Skottland, och Tay Forest Park. Du kommer att passera den lilla staden Aberfeldy och Bolfracks Estate and Gardens, Kenmore, och anländer till den imponerande sjön Loch Tay.

 


Lite extra info inför din roadtrip med skotska sevärdheter:

 

 

Tillbaka till toppen


 

Utforska de skotska sevärdheterna: Planera din resa i förväg


Nu när du har lärt dig om de mest populära roadtrip-rutterna i Skottland, kan du börja förbereda för dig för din resa. Eftersom roadtrippen: skotska sevärdheter omfattar stora samt små städer, är det klokt att boka ditt boende i förväg.

Road Trip i Skottland - EdinburghVi råder dig även att organisera din hyrbil i Skottland från Auto Europe i förväg. Ring oss på vår avgiftsfria linje, 020 888 527. Tack vare vårt långvariga samarbete med internationella leverantörer, har vi möjlighet att presentera våra kunder med ett stort urval av fordon till mycket konkurrenskraftiga priser. Ta en titt på tillgängliga bilar och ring oss för att säkerställa rätt bil för dina behov. Om du gillar att resa i en lyxbil kan Auto Europe även erbjude lyxiga premium ooch sportfordon.

Välj korrekt hemland
close