Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
 • Utvärderad av: HANS G - June 30, 2017
 • Tycker Auto Europe fungerar väldigt bra och de uthyrare vi anlitat har i de flesta fall varit mycket bra. Enda gången vi kännt oss lurade var i Palermo, där vi anklagades för en spricka i ett bakljus, ... knappt synligt, som vi fick en absolut uppfattning om också hade drabbat fler och kanske har fortsatt. lite av en set-up. Löstes me "local encouragement"
 • Läs mer
 • Utvärderad av: BENGT - March 19, 2017
 • Var tydliga med att det inte räcker med körkort för att hämta ut hyrbil i Tyskland. Förbättra infon om vilket bolag som ska lämna ut bilen och var detta bolag har sitt kontor. Depositionsavgiftern ... a är alldeles för höga och borde kunnas sänkas rejält eller tas bort helt. Jag har alldrig betalat deposition när jag hyr i Sverige .
 • Läs mer
Roadtrip Tysklands Sagoväg

Tysklands Sagoväg - 600 km äkta magi!


Slott Wilhelmshöhe i Hessen på roadtrip i Tyskland längs med Sagovägen

 

Om du har växt upp med Bröderna Grimms äventyr är en roadtrip på Sagovägen i Tyskland perfekt för dig! Sagovägen kommer att ta dig genom sagolika byar och landskap, direkt hämtade ur brödernas många samlingarna. Upplev allt från Törnrosas slott och pepparkakshus i Hessens avslappnande byar till hänförande och mystiska skogar med din hyrbil i Tyskland!

 

Sagovägen är en av de vackraste lederna i Tyskland. Den har fått sitt namn på grund av det sköna, omgivande landskapet och för att nästan alla städer längs med Sagovägen ser ut som sagostäder. Vägen är cirka 75 mil lång och kantad med majestätiska katedraler och magiska slott. Vår roadtrip i Tyskland börjar i Frankfurt och tar dig upp, norrut via Marburg till Bremen. 

 

Om du fortfarande inte är helt säker på när ska du resa och när du behöver hyrbil i Tyskland, rekommenderar vi att du väljer en tidpunkt under vår, sommar eller höst för bäst upplevelse. Kom dock ihåg att våren börjar lite tidigare i Tyskland och att hösten kommer lite senare, om ni vill uppleva färgsprakande skogar! På våren är floddalen täckt med blommor och gröna ängar, under sommaren är vädret perfekt för en roadtrip med en cabriolet och på hösten förvandlas stämningen till mystik och förundrande skönhet på en och samma gång när den spöklika dimman kryper in sakta över byarna på kvällarna.

 


Översikt Sagovägen roadtrip i Tyskland


 

Roadtrip på Sagovägen dag 1
Roadtrip på Sagovägen dag 2

 

Roadtrip på Sagovägen dag 3
Roadtrip på Sagovägen dag 4

 

Roadtrip Tyskland Sagoväg
RuttAvståndKörtid
Frankfurt till Hanau25,6 kilometer29 minuter
Hanau till Steinau an der Straße48,5 kilometer 30 minuter
Steinau an der Straße till Marburg117 kilometer1 timme, 55 minuter
Marburg till Kassel144 kilometer  1 timmar, 20 minuter
Kassel till Göttingen114 kilometer1 timme, 54 minuter
Göttingen till Hameln125 kilometer 2 timmar, 7 minuter
Hameln till Bremen182 kilometer2 timmar, 51 minuter
Totalt:756,1 kilometer12 timmar, 23 minuter

 


Tillgängliga fordon för tyska Sagovägen roadtrip:

 

 

 

Roadtrip längs tyska Sagovägen, dag 1: Frankfurt till Hanau

 

Roadtrip på Sagovägen dag 1
 

För bästa planering och utförande av denna rutt börjar ni er resa i Tysklands finanshuvudstad, Frankfurt, vars flygplats har gott om dagliga avgångar. Ni väljer någon av våra tiotal uthyrare på vår hemsida och bokar er hyrbil i Frankfurt direkt på en av stadens två flygplatser efter datum och tidslag som ni landar. Se till att ge er lite tidsbuffert och boka ungefär en timme efter landning, om bagaget skulle bli försenat till exempel. Blir hela planet försenat innan avgång ringer ni till oss direkt så meddelar vi din uthyrare att ni kommer lite senare än planerat.

 

Vackra, medeltida byggnader i Frankfurts medeltida stadsdel

Beroende på hur mycket tid du har planerat för resan, rekommenderar vi att du spenderar minst ett dygn i Frankfurt am Main för att inte gå miste om stadens främsta sevärdheter dit Senckenberg naturhistoriska museum, Goethes hus och vackra rådshuset, Römer räknas.

 

På ungefär en och en halv timmes körtid når du ditt första stopp på resan, roadtrip till Hanau. Väl i Hanau kommer du märka direkt att detta är en stad i bröderna Grimms anda med sagolika byggnader och nationalmonumenten "större än livet"-statyn i brons, föreställande bröderna Grimm, som står på torget framför rådhuset.  

 

I det närbelägna slottet, Philippsruhe finns även ett museum dedikerat till författarna. Utställningen inkluderar en samling av kläder, personliga dokument och andra artefakter som en gång tillhörde bröderna.

 

 Kartor och rutter som skapats av Google Maps

Följ alltid de lokala trafikreglerna

 


Planera i förväg till er roadtrip på tyska Sagovägen

 

 

Till Toppen


 

Roadtrip längs tyska Sagovägen, dag 2: Hanau till Marburg via Steinau

 

Slottet Philippsruhe på Sagovägen roadtrip dag 2
 

Cirka 30 minuter med hyrbil från Hanau ligger Steinau an der Strasse, som är den enda staden på Sagovägen roadtrip som kallas för Bröderna Grimms stad. Fram till 12 års ålder levde bröderna bland stadens typiska korsvirkeshus, kullerstensgator och palats med magiska torn

 

Lista med tips längs med Sagovägen roadtripDen största attraktionen på din roadtrip i Steinau är bröderna Grimms födelseplats. Bröderna Grimms Hus, som denna plats även kallas omfattar även ett museum med utställning av bröderna verk. Slottet i Steinau är en annan, populär attraktion. Det imponerande slottet har en fantastisk utsikt över hela staden. Du bör också planera in ett besök till Steinauers dockteater vars föreställninar även görs på slottet. Perfekt för barnfamiljer eller för de som uppskattar och förundras av den ädla konsten av kunna framföra genuint bra dockteater.

 

Under ditt besök i Steinau bör du boka bord på restaurang Brathähnchenfarm. Utan en hyrbil i Steinau är det lite knökigt att ta sig dit då restaurangen är beläget på ett berg, men utsikten och maten är värd besväret. Stadens bästa hotell hittar du på Burgmannenhaus. Hotellets atmosfär är givetvis inramat efter Grimm brödernas sagor som de kombinerar med moderna bekvämligheter som rinnande vatten och Wi-Fi.

 

Vi fortsätter vidare på din resa med din hyrbil på Sagovägen. Njut av utsikten medan ni passerar Freiensteinau, Lauterbach och Alsfeld tills du når ditt nästa stopp, Marburg. Börja först med att sträcka på benen efter din roadtrip till Marburg och sedan är du redo att utforska platsen som Jacob Grimm en gång beskrev med orden "staden med fler trappor på gatorna än i husen". Även om beskrivningen av Marburg , som är en ganska brant stad med många gatstens-gator, är korrekt gissar vi på att Jacob inte var en person som uppskattade motion allt för mycket.

 

Slottet Marburger på Sagovägen roadtrip dag 2

Gå i historiens vingslag och flåsa dig vidare i sanna Grimm-takter till en av Marburgs viktigaste, kulturella sevärdheter, Elisabeth-kyrkan. Förutom den gyllene graven av skyddshelgonet Elisabet av Thüringen (eller Elisabet av Ungern) - som föddes på 1207, gav upp sin rikedom för att bygga sjukhus åt fattiga och avled 1231 i just Marburg - finns en stor samling av religiös konst, fresker och statyer. 

 

 


 


Du behöver dock inte oroa dig för att allting är medeltida i Marburg. Tack vare stadens universitet och deras därför unga befolkning finns det gott om moderna butiker, restauranger, barer och pubar att slappna av på.


För övernattning rekommenderar vi Welcome Hotel Marburg. Trots att andra hotell kanske ser bättre ut till fasad och inredning är detta ett av stadens mest bekväma hotell med sin egna restaurang "Tartaruga", bar och bastu.

 

Karta över roadtrip på Sagovägen från Hanau till Marburg

 Kartor och rutter som skapats av Google Maps

Följ alltid de lokala trafikreglerna

 


Till Toppen


 

Roadtrip längs tyska Sagovägen, dag 3: Marburg till Göttingen via Kassel

 

Slottet Löwenburg på roadtrip i Tyskland längs med Sagovägen dag 3
 

Dag tre på Sagovägen roadtrip tar du din hyrbil i Marburg och kör i ungefär en timme och tjugo minuter till Kassel. I denna idyll i Hessen tillbringade bröderna Grimm sin ungdom som bibliotekarier åt kungen av Westfalen - Jerome Bonaparte, som också var Napoleons yngsta bror. 

 

Mycket av vad som fanns i staden under brödernas tid i staden förstördes under andra världskriget, men återuppbyggdes, dock utan att ta hänsyn till den tidigare, arkitektoniska stilen. En roadtrip till Kassel erbjuder trots detta sina besökare med två givande utflykter till ytterligare ett Grimm museum och bergsparken Wilhelmshöhe som ligger i västra delen av Kessel som också har Europas största kullar som vaktas av en gigantisk staty föreställande Herkules. Se till att ha med dig bekväma skor och tillräckligt med vatten med dig om du vill parkera din hyrbil i Kassel och bestiga kullen och få en härlig utsikt över området!


 

Vackra Kassel Park på hösten under Sagovägen roadtrip

 

Nästa anhalt på Sagovägen roadtrip är Göttingen som ligger cirka 45 minuter bort från Kessel. I Göttingen ligger det berömda universitetet Georg-Ausgust-Universität där bröderna en gång i tiden var professorer. En av de mest besökta platserna i staden är det centrala torget med en statyn, Gåsflickan som central dragkraft. Statyn föreställer en flicka med en gås i ena handen och en korg i den andra handen och är en av de mest kyssta statyerna i världen då det sägs att den som kysser statyn kommer att belönas med lycka. Därför klättrar varje år nyexaminerade studenter upp på statyn för att kyssa den som ett tecken på tacksamhet. 

 

Det kulinariska utbudet består, som väntat, av traditionell, tysk mat. Ta din hyrbil i Göttingen till värdshuset Lockemann, som ligger i utkanten av de närliggande skogsmarkerna. Om du tröttnat på fläsk och potatis vid det här laget och istället vill pröva någonting annat rekommenderar vi ett besök till trendiga Medelhavsrestaurangen Gaudi, som severar allt från våra sydligare, Europeiska länder som tapas, pasta samt fisk- och skaldjursrätter.

 

På mysiga Romantik Hotel Gebhards kan du och din familj njuta ordentligt med en riktigt lyxig avslappning. Hotellets inredning varvar mörka träpaneler med vita väggar och har både en bubbelpool och en bastu, perfekt för den som behöver mjuka upp en stel kropp! Alla barn under fyra år bor också gratis så länge som de inte behöver en egen säng. 

 

Karta över roadtrip på Sagovägen från Marburg till Göttingen

 Kartor och rutter som skapats av Google Maps

Följ alltid de lokala trafikreglerna 

 


 Till Toppen


 

Roadtrip längs tyska Sagovägen, dag 4: Göttingen till Bremen via Hameln

 En väderkvarn i en park i Bremen på Sagovägen roadtrip dag 4

 

Hameln - inte helt okänd efter sagan, Råttfångaren i Hameln - tar det cirka en och en halvtimme att köra till på din roadtrip till Hameln. Väl där hittar du utmärkta exempel på byggnader uppförda under Weser renässansen.  Om du trodde att lokalinvånarna skyr sin stämpel som pesten så trodde du dock fel. I staden finns både Råttfångarhuset och Bröllopshuset. Är du där i mitten på september har du chansen att se en av två (eller båda) utomhusföreställningar på Bröllopshusets terrass av Råttfångaren i Hameln.

 

Sista delen på resan av Sagovägen består av en två timmars bilresa till Tysklands minsta regionhuvudstad, Bremen som också har den äldsta och näst största hamnen i Tyskland. Du bör åka vidare på din Sagovägen roadtrip tidigt från Hameln eftersom det finns en hel del att utforska med din hyrbil i Bremen

 

Floden vid staden Hamelin på Sagovägen roadtrip

 

När du väl anlett med hyrbil från Hameln finns det som sagt en hel del sevärdheter att utforska. Populära platser i Bremen är Salutorget, som ligger i Bremens charmiga gamla stan, Ludwig Roselius Museum och Peterskyrkan, en gotisk katedral från 1100-talet. Ett annat populärt landsmärke i staden. En annan populär sevärdhet i Bremen är den berömda statyn av stadsmusikanterna från bröder Grimms sagor som ligger på Stora torget. 

 

Det finns givetvis en mängd olika restauranger och barer i Bremen värda ett besök. Innan du reser hem bör definitivt besöka Rådhusets källare och njuta av nordtyska specialiteter. Restaurangen har en myllrande atmosfär och är framröstad som Tysklands äldsta och mest kända restaurang. Rätterna i Ratskeller är prisvärda, dess väggar klädda med vinfat och har serverat gästar i mer än 600 år! Har du bestämt för dig att gå "all in" gällande maten utan hänsyn till någon budget bör du istället besöka den fransk-inspirerande restaurangen Hoffs Bistro. Restaurangen är trendig, pytteliten och exklusiv och ansedd som Nordtysklands bästa ställe att avnjuta perfekta viner med utsökta ostar. 
 
Ett vackert torg med en kyrka i Bremen på Sagovägen roadtrip

Precis som med restaurangerna finns det något för alla plånböcker i utbudet av hotell på din roadtrip i Bremen. Exklusiva hotellpalatset Doring Parkt Hotel Bremen och pittoreska, kundfokuserade hotell som Pension Weidmann räknas till stadens bästa.

 

Det finns även gott om allt från campingar, till vandrarhem, till mindre exklusiva hotell, b&b och airBnb att välja mellan efter smak. Om ni ska flyga hem igen går det utmärkt att lämna tillbaka bilen på Bremen flygplats. Se till att kontrollera envägsavgiften innan ni bokar med oss.

 

Karta över roadtrip på Sagovägen från Göttingen till Bremen

 Kartor och rutter som skapats av Google Maps

Följ alltid de lokala trafikreglerna 

 


Roadtrip längs tyska Sagovägen: Planera i förväg

 

Nu har fått en ganska bra uppfattning om vad som väntar på dig längs med tyska Sagovägen. Allt du behöver göra nu är att spika resedatum, boka flyg, boka hyrbil och boka hotellrum. Behöver du hjälp med din biluthyrning kan du alltid kontakta oss. Har du tid över på din semester? Läs mer om våra andra roadtrip-guider i Tyskland med Auto Europe!

 

En mystisk skogsväg på Sagovägen roadtrip

 


 Till Toppen


Välj korrekt hemland
close