Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
 • Utvärderad av: HANS G - June 30, 2017
 • Tycker Auto Europe fungerar väldigt bra och de uthyrare vi anlitat har i de flesta fall varit mycket bra. Enda gången vi kännt oss lurade var i Palermo, där vi anklagades för en spricka i ett bakljus, ... knappt synligt, som vi fick en absolut uppfattning om också hade drabbat fler och kanske har fortsatt. lite av en set-up. Löstes me "local encouragement"
 • Läs mer
 • Utvärderad av: BENGT - March 19, 2017
 • Var tydliga med att det inte räcker med körkort för att hämta ut hyrbil i Tyskland. Förbättra infon om vilket bolag som ska lämna ut bilen och var detta bolag har sitt kontor. Depositionsavgiftern ... a är alldeles för höga och borde kunnas sänkas rejält eller tas bort helt. Jag har alldrig betalat deposition när jag hyr i Sverige .
 • Läs mer
Romantisk roadtrip i Tyskland

Romantiska vägen - En magisk resa genom Tyskland

Wurzburg sett ovanifrån bland vinfälten med fortet Marienberg ovanför staden i bakgrunden på roadtrip i Tyskland längs med romantiska vägen

 

Den romantiska vägen är en de äldsta turistvägarna i världen. Denna populära roadtrip-rutt är lika passande för historieentusiaster och äventyrssökare som för rutinerade semesterresenärer men även barnfamiljer och är en av de mest fascinerande sevärdheterna som Tyskland har att erbjuda. 


Den romantiska vägen skapades efter andra världskriget för att attrahera resande världen över till Tyskland och tillbaka till en tidsepok när landet var fyllt med hänförande slott, belägna på snötäckta bergstoppar och gamla, gotiska katedraler som tornar sig upp över små, idylliska byar. Utforska mysiga städer och byar och upptäck romantiska vyer och sevärdheter med någon du håller av lite extra på din roadtrip på romantiska vägen. 

 

Längs med vägen på din roadtrip i Tyskland kommer du att köra förbi kristallklara sjöar och floder, omgivna av grönskande fält och skogar, som hämtade ur en sagobok. Med din hyrbil från Auto Europe följer du enkelt de böljande vägarna genom pittoreska, bayerska byar som bara tar fyra timmar att köra, men som med fördel förlängs till sex sköna dagar med lagom många intryck per dag och oslagbara besök i Würzburg och Fussen. Om du inte redan befinner dig i Tyskland och vill uppleva denna ikoniska väg bör du boka ett flyg till Frankfurt, som  är den flygplats som ligger närmast Würzburg, där Romantiska vägen börjar. Din hyrbil hämtar du ut direkt på flygplatsen när du landat och hämtat ut ditt bagage och du kan sedan välja att lämna tillbaka den igen på Frankfurt, eller så kan du boka en envägshyra och lämna tillbaka bilen i München istället, som är den närmaste flygplatsen från Romantiska vägens slutpunkt, Fussen, så att du slipper köra tillbaka hela vägen där du redan varit och istället kan passa på att maximera din semester och uppleva härliga München en dag eller två innan du reser hem. Detta gäller framför allt om du funderar på att resa i slutet av september eller början på oktober, då oktoberfest går av stapeln! 

 


Översikt romantiska vägen roadtrip i Tyskland


 

Roadtrip på Romantiska vägen Dag 1
Roadtrip på Romantiska vägen Dag 2
Roadtrip på Romantiska vägen Dag 3
Roadtrip på Romantiska vägen Dag 4
Roadtrip på Romantiska vägen Dag 5
Roadtrip på Romantiska vägen Dag 6

 

Roadtrip: Romantiska vägen
Rutt

Avstånd

 

Körtid
Frankfurt Airport till Frankfurt Centrum17,7 kilometer
26 minuter
Frankfurt till Würzburg119 kilometer1 timme, 13 minuter
Würzburg till Rothenburg
109,4 kilometer
1 timme, 46 minuter
Rothenburg till Nördlingen80,5 kilometer1 timme, 8 minuter
Nördlingen till Augsburg72,4 kilometer53 minuter
Augsburg till Hohenschwangau128,75 kilometer2 timmar
Totalt
527,86 kilometer7 timmar, 27 minuter

 

Planera i förväg: Tillgängliga fordon för din roadtrip i Tyskland 

 


 

Romantiska vägen roadtrip, dag 1: Frankfurt

 

En bild på frankfurts skyskrapor på roadtrip dag 1 längs romantiska vägen

 

När du anlänt i Frankfurt kommer du troligtvis att vara ganska exalterad och redo att börja din resa längs med Romantiska vägen. Trots detta bör du ha lite is i magen innan du ger dig ut på din roadtrip i Frankfurt för det finns mycket att se i staden och du bör planera in minst en dag i denna historiska stad som nu är Europas finansiella centrum. 

Om du är intresserad av exceptionella, historiska utställningar bör du besöka naturhistoriska museet som bland annat har Europas enda, kompletta skelett av en Diplodocus. Goethehuset är en annan, populär turistattraktion, speciellt för de som uppskattar de populära verken från en av Tyskland främsta författare och diktare. Huset där Johann Wolfgang von Goethe föddes och växte upp innan han flyttade till Leipzig för att studera förstördes under andra världskriget men byggdes upp igen 1951 och har sedan 1954 huserat ett museum. Adressen är Grosser Hirschgraben 23.

 

Restips längs romantiska vägen på roadtrip i FrankfurtÄr du mer intresserad av utforska Frankfurts nattliv ska du bege dig till Sachsenhausen-Nord, där du kan hitta stadens bästa restauranger, nattklubbar och barer - läckert belägna längs med floden Main. Innan du ger dig tillbaka till hotellet bör du också pröva på en Frankfurter Würstchen (eller den lilla frankfurter-korven på svenska), som är föregångaren till svensk varmkorv. Om du besöker Frankfurt i augusti kan du även passa på att besöka musikfestivalen "Summer in the City". Är du däremot där i mitten på juni kan du istället se Frankfurts egna Gay Pride, som går under namnet "Christopher Steer Day parade". Båda festivalerna garanterar utmärkt underhållning tillsammans med resten av Frankfurts stadsliv och unika kultur!

Efter en spännande första dag på er resa med hyrbil i Frankfurt är en god natts sömn nästan ovärderligt. Dock finns det gott om utbud av hotellrum som sätter olika värden på vad en övernattning anses vara skälig, och det finns något att hitta för varje budget! Ett litet tips är ni hittar mest lugn och ro i utkanten av staden, och om ni funderar på att övernatta nära tågstationen med er familj så bör ni vara medvetna om att området förvandlas till ett "red light district" nattetid.

 

Karta över roadtrip genom romantiska vägen från Frankfurt flygplats till Sachsenhausen

 Kartor och rutter som skapats av Google Maps

Följ alltid de lokala trafikreglerna

 

Planera i förväg: Restips och information om envägshyra för Romantiska vägen

 

 

Till Toppen


 

Romantiska vägen roadtrip, dag 2: Würzburg

 

Residenset i Würzburg på roadtrip dag 2 längs romantiska vägen


Resan från Frankfurt till Würzburg - som också kallas för Romantiska vägens pärla - tar endast en och en halv timme och du kommer snart att upptäcka varför just denna plats är så mångas favoritstopp längs med Romantiska vägen.

 

fortet Marienberg ovanför staden Würzburg på roadtrip dag 2 längs romantiska vägen

 

Under din roadtrip i Würzburg kan du glida ner för gatorna uppradade med några av Tysklands finaste, arkitektoniska skapelser från barocka Augustinerkyrkan till Tyskland äldsta bro och den noggrant putsade och ekiperade Rokokoträdgården som omger hela Veitshöchheim-slottet. Flera kungliga slott och fort där regionens prinsar och biskopar krönts genom åren har restaurerats sedan andra världskriget, perfekt inramade av gröna och böljande vinfält och du kommer att hitta ett oländigt antal motiv att knäppa av några riktigt fantastiska bilder med på din kamera. Skulle vädret vara dåligt kan vi rekommendera ett besök på museum Main-Franconian istället. Ska du resa i slutet på maj har du också möjlighet att delta i "Africa Festival" och om du är i Würzburg i mitten på juni kan du passa på att besöka Mozart-festivalen

 

En bild på Würzburgs medeltida centrum längs romantiska vägen på roadtrip När det kommer till matutbudet längs Romantiska vägen är det inte helt ovanligt att restaurangerna har stängt mellan kl. 14 till kl. 17. Likaså i Würzburg. Däremot finns det gott om snabbmatsställen och fik längs med rutten där du kan stanna till och ta en välförtjänt paus, men om ni vill ha rejäl matbit på en riktig restaurang får ni se till att planera in en lunch eller senare middag. 

 
Om du dra maximal nytta av din hyrbil i Würzburg bör du se att du bokar hotellrum i förväg, framför allt om du ska resa under högsäsongen. Speciellt populära hotell är Greifensteiner Hof och Hotel Walfisch. För ett lyxigare alternativ är ditt säkraste kort en natt eller två på vackra slottshotellet Steinberg. Glöm inte att det finns gott om lokala läckerheter att ta del av i Würzburg och om du hellre lägger pengar på mat än på boende föreslår vi övernattning på hundraåriga Hotel Strauss

 

Karta över roadtrip genom romantiska vägen från Frankfurt till Würzburg

Kartor och rutter som skapats av Google Maps

Följ alltid de lokala trafikreglernaTill Toppen


 

Romantiska vägen roadtrip, dag 3: Rothenburg ob der Tauber

 
En bild på Rothenburgs skyskrapor på roadtrip dag 3 längs romantiska vägen

Din nästa destination på Romantiska vägen är staden med det sexiga namnet Rothenburg ob der Tauber, som du når på cirka 2 timmars körning från Würzburg. Stadens halvtimmerhus och kullerstensgatorna kommer att ta dig tillbaka till den tyska medeltiden på nolltid.

 

Medeltida gator inne i Rothenburg längs romantiska vägen på roadtrip i Tyskland

 

Ett absolut måste på din roadtrip i Rothenburg är att besöka det magiska dock- och leksaksmuseet med över 1000 olika dockor och leksaker i sin utställning, varav vissa är mer än 200 år gamla. Museet har även en barnvänlig teater och en modellverkstad!

Även den detaljrika renässansfontänen, Herterich som dominerar det centrala torget är värt ett besök. Det är även på detta torg som många av stadens festivaler äger rum. Ett annat alternativ är att ni tar er hyrbil i Rothenburg på en avstickare, upp till barockslottet Schillingsfürs där ni kan observera örnar och hökar i deras naturliga miljö. 

 

Restips längs romantiska vägen på roadtrip i RothenburgBesöker du Rothenburg ob der Tauber i maj kommer du troligtvis kunna delta i den kända Meistertrunk-festivalen. Ett säkert tecken på att festivalen är igång är om du ser lokalbefolkningen iförda tidsenliga dräkter. Kommer du senare än så behöver du inte oroa dig för att du blir utan festival. I slutet av september går stadens kejsarfestival av stapeln och om detta inte faller dig i smaken är oktoberfest i München bara ett par körtimmar bort. Kommer du ännu senare än så kan du också besöka Nuremberg, och samtidigt besöka en av Tysklands äldsta julmarknader från början av december.

 

Då Rothenburg är en relativt liten stad så har den inte något större utbud av restauranger. Burgerkeller, som ligger i en mysig källare i gamla stan, är ett bra ställe att uppleva tysk tradition på. Restaurangen serverar klassiska fläskrätter, korv, kroppkakor och andra rejäla måltider som serveras charmig i en atmosfär.

Till skillnad från restaurangutbudet är hotellutbudet större och du kan hitta något för alla prisklasser. Lyxhotell hittar du på Castle Hotel och Hotel Eisenhut. Mer traditionella (och prisvärda) rum hittar du på värdshusen Klingentor, Post och Burg Colmberg Hotel

 

Karta över roadtrip genom romantiska vägen från Würzburg till Rothenburg

Kartor och rutter som skapats av Google Maps

Följ alltid de lokala trafikreglerna


Till Toppen


 

Romantiska vägen roadtrip, dag 4: Nördlingen

 

En bild på en gammal fontän och fina, gamla hus på roadtrip dag 4 längs romantiska vägen

 

Det finns ingenting töntigt med en roadtrip i Nördlingen. Ytterligare en timmes bilfärd från Rothenburg längs med Romantiska vägen tar dig till en av Tysklands mer mysteriösa och unika städer. Staden grundades redan år 898, och på grund av sin ålder, tillhör Nördlingen en av blott tre tyska städer som fortfarande har sina medeltida murar intakta vilket är en ännu större bedrift med tanke på att staden hamnade i kläm i två slag under trettioåriga kriget.

Nördlingen sett ovanifrån längs romantiska vägen på roadtrip i Tyskland

Nördlingen ligger helt i en krater som kallas Reis, som skapades flera århundraden sedan av en meteorit. Trycket och värmen av nedslaget skapade materialet suevite, som man senare använde för att bygga husen med, till exempel den majestätiska Sankt Göran-kyrkan. I kyrkans torn kommer du att få bästa utsikten över hela staden, som även är speciellt välanpassad för att uppleva med en cykel!

 

 

Om du är uppväxt på 70-talet kanske du känner igen de välbekanta, röda, bayerska taken. Anledningen till detta är att den sista scenen (den med glashissen) i filmen Willy Wonka och chokladfabriken (med Gene Wilder - även känd i Sverige från 80-talsklassikern "Hör upp, blindstyre!") spelades in just i Nördlingen.

Om du vill spendera en natt i Nördlingen rekommenderar vi en vistelse på Hotel Goldene Rose. Då hotellet bara har ett fåtal rum bör du boka tidigt i förväg. Hotellets utmärkta restaurang serverar hemlagad mat som du inte bör gå miste om! 

Innan du reser vidare med din hyrbil i Nördlingen till Augsburg bör du även planera in en liten avstickare till staden Ulm, som ligger cirka 9 mil sydväst om Nördlingen.

 

Karta över roadtrip genom romantiska vägen från Rothenburg till Nördlingen

Kartor och rutter som skapats av Google Maps

Följ alltid de lokala trafikreglerna

 


Till Toppen


 

Romantiska vägen roadtrip, dag 5: Augsburg

 

Augsburg med den ståtliga Domkyrkan som dominerande byggnad på roadtrip dag 5 längs romantiska vägen

 

På den femte dagen under din roadtrip i Augsburg längs med Romantiska vägen kommer att du rulla in i Bayern s tredje, största stad, som ligger bara en dryg körtimme från Nördlingen. Försök att komma fram tidigt med din hyrbil Augsburg, då staden har ett stort utbud av sevärdheter som var för sig förtjänar sin tid.


Varje besökare i Augsburg borde besöka den gotiska Jungfru Maria-katedralen åtminstone en gång under sin vistelse. Du bör heller inte missa inte de fem, kulturellt betydande och sällsynta målningarna av Hans Holbein den äldre inne i det mer än 1200 år gamla kapellet. Augsburg är även hem till världens äldsta socialbostäder, även känt som Fuggerei, som grundades 1516 av familjen Fugger. Bara en kort körsträcka från Augsburg kommer du fram till ytterligare två, viktiga kapell: Rokoko-inspirerade Vallfartskyrkan i Wies, vackert belägen vid foten av Alpernas farstu och vars magnifika och hänförande högaltare är värt ett besök. Även Tysklands största, protestantiska kyrka som ligger i studentstaden Ulm är värt en avstickar, om du inte redan var där efter att du besökte Nördlingen. 

 Restips längs romantiska vägen på roadtrip i Augsburg
Om du besöker Augsburg mellan slutet på juli och augusti kommer du garanterat att få höra jazzmusik under stadens sena Jazzmusik/sommarfestival. Ett annat bra tillfälle att besöka Augsburg är när Mozartfestivalen går av stapeln i slutet av september. 


Restaurangutbudet i Augsburg varierar från traditionella, bayerska och tyska rätter till andra europeiska och internationella kök. Du bokar med fördel bord på Augsburg Ratskeller, som ligger i rådhusets källare om du föredrar tyska specialrätter. Rätterna som serveras är rejäla och prisvärda och på fredagar och lördagar är restaurangen öppen till två på morgonen. Lockar mat från andra europeiska länder bättre är ett besök på innovativa Ecke som ligger precis bakom rådhuset ett fullvärdigt alternativ som (beroende på säsong) serverar varierande vilträtter. 

Precis som övriga städer längs med Romantiska vägen finns det ett stort och varierande utbud av hotell i Augsburg. Prisvärd och värd att nämna är framför allt Dom Hotel eller Hotel Garni Schlössle. Vill du passa på att sova i samma säng som Napoleon istället? Då bokar du rum på Steigenberger Drei Mohren istället. Oavsett vad du väljer mellan dessa två alternativ kommer det att bli bra.

 

Karta över roadtrip genom romantiska vägen från Nördlingen till Augsburg

Kartor och rutter som skapats av Google Maps

 Följ alltid de lokala trafikreglerna


Till Toppen


 

Romantiska vägen roadtrip, dag 6: Neuschwanstein och Hohenschwangau

 
En bild från distans på framsidan av det hänförande slottet, Neuschwanstein på roadtrip dag 6 längs romantiska vägen

 

 

En bild från distans på baksidan av det hänförande slottet, Neuschwanstein på roadtrip dag 6 längs romantiska vägen

Den sjätte dagen längs med Romantiska vägen tar oss efter bara lite mer än en timme från Augsburg till underbara Hohenschwangau. Det första du kommer att se när du anländer är det imponerande sagoslottet Neuschwanstein - den aldrig sinande inspirationskällan för Disney, Wagner och måste andra artister. Till exempel är slottet i Snövit baserad på Neuschwanstein, men oavsett om du är en flitig Disney-tittare eller inte så är det ett imponerande slott värt ett besök! 

 

I slottets direkt närhet ligger en annan imponerande, krämgul byggnad, som hämtad ur en fantasivärld i perfekt kontrast till de grå, omgivande bergen. Även om slottet Hohenschwangau inte är visuellt lika imponerande som Neuschwanstein var även detta slott en viktig inspirationskälla för Wagner och är fortfarande ett slående exempel på bayersk arkitektur. Planera även in att sträcka på benen en smula och vandra upp till Marienbrügge för den bästa utsikten över hela dalen. Bron konstruerades av Ludwig den andre - på stråk som hans far, Maximilian den andre - hade etablerat tidigare för att kunna njuta av naturen och sträcker över Pöllat-klyftan. Därifrån har du en fantastisk utsikt över hela Neuschwanstein-slottet samt dalen!

 

En bild från innegården med kullersten på slottet Hohenschwangau på roadtrip dag 6 längs romantiska vägenOm du kommer till Neuschwanstein i september har du chansen att bli en av de lyckliga som får uppleva en konsert inne Sångarnas Sal på slottet. Oavsett månad du besöker denna sagoplats bör du dock boka ett bord på den exklusiva restaurangen Alpenrose am See. Restaurangen erbjuder en otrolig utsikt över de omgivande bergen kring alpsjön som du avnjuter tillsammans med ett varierat och välsmakande, europeiskt kök. 

När du är på roadtrip i Neuschwanstein och Hohenschwangau finns det knappt något bättre ställe att övernatta på än Hotel Müller, som är idealiskt beläget mellan de två slotten. Detta barockhotell med mahognypaneler är den perfekta avslutning på din roadtrip på Romantiska vägen.

Kör tillbaka till framtiden - trots att du kör en vanlig hyrbil i Neuschwanstein och ingen DeLorean - och åk till vidare till München. Bayerns huvudstad är fylld med historia och vackra byggnader. Bilen från Auto Europe lämnar du tillbaka på flygplatsen när ni semestrat färdigt eller inne i centrum om ni vill ta er runt till fots i stadskärnan de sista dagarna. En annan, härlig möjlighet är att ni fortsätter er resa vidare. Från München når ni mer än halva Europas länder på bara några körtimmar som Italien, Österrike, Frankrike, Schweiz, Kroaten, Slovenien med mera. Det är det som är så fantastiskt med att hyra bil - du får friheten att göra precis vad du vill och åka precis dit du vill! 

 

Karta över roadtrip genom romantiska vägen från Augsburg till Neuschwanstein och hohenschwangau

Kartor och rutter som skapats av Google Maps

Följ alltid de lokala trafikreglerna

 


Till Toppen 


Romantiska vägen roadtrip: Upplev Bayern från sin bästa sida!

En roadtrip på Romantiska vägen i Tyskland är ett måste för alla bilentusiaster och för de som älskar bilsemestrar, upplevelser och den unika känslan av frihet som man får av en roadtrip! Varför inte kryssa vidare längs med de härliga serpentinvägarna, omgivna av gröna bergskullar och vita toppar genom Österrike, ner till Italien och sedan vidare på en roadtrip i Stevliopasset? Vi har sammanställt guiderna du behöver här för att kunna ta dig vidare i Italien och övriga Europa som ser till att du får ut det mesta av din semester! 


Avsätt minst en vecka av din semester till detta äventyr och välj en hyrbil i Tyskland från vårt stora utbud av tillgängliga flottor hos olika uthyrare, på ett stort antal ställen över hela landet och du kommer garanterat att få en minnesvärd roadtrip på Romantiska vägen i Tyskland!

 En bild över alperna med slottet hohenschwangau inbäddat bland träden på roadtrip dag 6 längs romantiska vägen


Till Toppen


Välj korrekt hemland
close