Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
 • Utvärderad av: ALF - March 3, 2018
 • Bra med de nya möjligheterna till Zero Excess som ger möjlighet till "riktig" supercover där man slipper kräva ut pengar till självrisk i efterhand. Detta till till ett bra pris.
Norfolks kustväg

Norfolks kustväg: Från Kings Lynn till Mundesly


Road Trip Storbritannien - Norfolks kustväg

 

Norfolks kustväg är en av de mest idylliska i världen med så mycket att upptäcka ...

 

Norfolks kust i England är en av de vackraste landskapen i världen och skyddas av National Parks and Access to the Countryside Act från 1949. Detta klassificerar regionen som ett område av enastående skönhet (Area of Outstanding Beauty - AONB). Därför är den cirka 450 km långa kustlinje en av de mest fascinerande rutterna i England, perfekt för alla naturälskare som definitivt kommer hitta flertalet vackra och häpnandsväckande vyer att skåda.

 

Under din roadtrip-resa längs Norfolks kustväg och Peddars Way i Storbritannien, kommer du att få många möjligheter att se några av de vackraste naturreservaten i landet, där man kan se skrattmås, gråsäl, stenskvätta, buskskvätta och många andra djur i deras naturliga miljö. Du kan även välja att köra längs Norfolk kustväg i stil när du hyr lyxbil från Auto Europe.Roadtrip Norfolks kustväg - Överblick  


               Road Trip Storbritannien Norfolks kustväg: King's Lynn           Road Trip Storbritannien Norfolks kustväg: Hunstanton

 

               Road Trip Storbritannien Norfolks kustväg: Brancaster & Burnham Market            Road Trip Storbritannien Norfolks kustväg: Holkham Bay-Holt

 

                                                        Road Trip Storbritannien Norfolks kustväg: Sheringham, Cromer & Mundesly

 

RuttAvståndKörtidVäg
Kings Lynn till Hunstanton
24 km
26 minuterA149
Hunstanton till Brancaster & Burnham Market
19 km27 minuterA149
Burnham Market till  Holkham Bay, Wells, Blakeney & Holt
34 km
54 minuterB1155, A149 & Cley Road
Holt till Sheringham, Cromer & Mundesley
32 km45 minuterCromer Road, A148, A149 & Trunch Road

 

 Norfolks kustväg Road Trip Dag 1: Gammal arkitektur i Kings Lynn 


Road Trip Storbritannien Norfolks kustväg: King's Lynn
 

Starta din roadtrip-resa i Kings Lynn, en liten by som ligger cirka 170 km norr om London. Trots sin ringa storlek, finns det  många attraktioner här som väntar på dig. Kings Lynn Minister (St. Margaret's kyrka) är en av dessa och ger dig en inblick i den gotisk arkitekturen i regionen, en annan lika populär attraktion är Oxburgh Hall, som är en herrgård omgiven av en vallgrav. Naturälskare kan tillbringa en underbar eftermiddag i Snettisham Park eller Gooderstone Water Gardens och naturstigar. Castle Rising är också värt ett besök. På Caithness Crystal Visitor Centre kan du förundras över imponerande exempel av engelsk glastillverkad konst. Alla dessa höjdpunkter kan nås bekvämt med en hyrbil i Storbritannien.

Norfolks kustväg Kings Lynn England

Känner du dig lite hungrig? Inga problem! Det finns ett stort utbud av pubar, bistroer och restauranger i byn. Både Victory Inn och Market Bistro är bra alterntiv, men god mat och utmärkt öl serveras nästan överallt i Kings Lynn. Vi rekommenderar också ett stopp på Winch, Barnfields Café eller Lynn café bar restaurang.

 

Även om staden har ett stort utbud av restauranger, kan tyvärr inte samma sägas om boende. Best Western Plus Knights Hill, till exempel, är ett av de få hotellen i staden. Om du planerar att tillbringa natten här, bör du boka rum i tid.


Planera i förväg: Restips för din road-trip resa

Tillbaka till toppen 


 Norfolks kustväg Road Trip Dag 2: Pittoreska stränder i Hunstanton 


Road Trip Norfolks kustväg Hunstanton England
 

Kör från Kings Lynn med din hyrbil i Storbitannien, på A148 norrut tills du kommer till avfarten för A149. Följ denna för att fortsätta din roadtrip-resa till Hunstanton. Under resan kommer du först köra förbi Dershingham Bog National naturreservat och strax därefter kommer du att köra förbi Dershingham. Direkt efter Dershingham, kör du vidare genom byarna Ingoldisthorpe och Snettisham. Det senare är definitivt värt ett stopp, särskilt på grund av Mariakyrkan och naturreservat RSPB Snettisham, där du kan se en mängd olika fågelarter. Därefter fortsätter du lite längre på A149  för att nå Heacham. Stanna gäran för ett stopp för att se stranden och de pittoreska lavendel trädgårdarna.

 

Norfolks kustväg Hunstanton EnglandEfter ytterligare en kort biltur når du Hunstanton. Den vackra stranden kommer omedelbart fånga ditt intresse. Men om du vill uppleva kustens sanna skönheten, se till att du bokar en Searles Sea Tour, som tar dig till Hunstanton Sea Life Sanctuary.

 

Men en roadtrip-resa till Hunstanton har mycket mer att erbjuda än bara stranden. Peddars Way tar dig till exempel på en mängd olika vägar och gångbanor till några av de mest orörda områdena på landsbygden. Lokalbefolkningen visa sina talanger och färdigheter på Princess Theatre, så en biljett till en av showerna på kvällen är en bra investering. Med Chives Brasserie, Coasters restaurang, och lokala favoriten Steak & Stilton, finns det gott om ställen att välja mellan för en trevlig middagsupplevelse.

 

Även om du kan utföra bilresan längs kusten med en hyrbil från Huntstanton på cirka två och en halv timme, är vårt tips att planera för flera dagar så att du kan njuta av varje plats till fullo. Om du väljer att tillbringa natten i Hunstanton, välj mellan boendealternativ som Best Western Le Strange Arms Hotel eller Richmond House Hotel, båda ansedda. För en mer traditionell B & B erfarenhet, boka ett rum på Peacock House eller Rose-Fitt House.


Tillbaka till toppen 


 Norfolks kustväg Road Trip Dag 3: Brancaster & Burnham Market


Road Trip Norfolks kustväg Brancaster Burnham Market England
 

På den tredje dagen av roadtrippen längs Norfolks kustväg med hyr bil i Storbritannien, ska du igen köra längs A149, som leder österut längs kusten. Du kommer inom kort att passera golfbana Hunstanton Golf Links och den lilla byn Holme-next-the-Sea som ligger ganska nära Holme Dunes National Nature Reserve. Innan resan leder dig vidare på din roadtrip till Brancaster, kolla in kuststäderna Thornham och RSPB Titchwell Marsh naturreservat. RSPB Titchwell Marsh, såsom den tidigare nämnda RSPB Snettisham, är ett absolut måste för fågelskådare!


Brancaster bukten bör vara ditt första stopp när du anländer med hyrbil till Brancaster. Den till synes oändliga stranden och dess orörda natur är perfekt för en picknick, en omgång beachvolleyboll eller andra aktiviteter vid havet. Med lite tur kommer du att se många sälar ha kul eller koppla av på klipporna under en avslappnad promenad. Var försiktig med tidvattnet: under lågvatten kan stranden tyckas stor och bred, men så snart högvattnet kommer, kommer du att ha mycket mindre utrymme.

Norfolks kustväg Brancaster Burnham Market England

Ta något att äta på Branca Beach kiosk, där du kommer att erbjudas ett brett utbud av snacks och välsmakande glass. För en mer ordentlig måltid bege dig till närliggande Ship Hotel.

 

På vägen till Burnham Market, kör genom Burnham Deepdale och Burnham Norton. A149 övergår här till B1355, som leder dig till hjärtat av Burnham Market, där du kan tillbringa resten av dagen.

 

Vid ankomsten, checka in på ditt hotell och gå sedan på en liten upptäcksfärd genom den gamla pittoreska byn. The Nelson eller Hoste Restaurang erbjuder båda logi för natten samt en utmärkt restaurang. Om du inte är alltför hungrig, unna dig en fika med en kopp te i Tilly's eller Burnham's Tea Room & Café.


Tillbaka till toppen 


 Norfolks kustväg Road Trip Dag 4: Utforska havet


Road Trip Norfolks kustväg Holkham Bay till Holt England

 

På den fjärde dagen av roadtrippen längs Norfolk kusten, kommer du att lämna Burnham Market via B1155 österut. Kör tills du kommer till A149 och fortsätt tills du passerar "The Lake". Sväng vänster vid Lady Ann Road och följ vägen längs kusten tills du når Holkham Bay. Landskapet här är helt enkelt hisnande och vi är säkra på att du kommer stanna för att ta många semesterbilder. Kör därefter din hyrbil i Norfolk tillbaka till A149 österut till nästa destination: Wells-next-the-Sea.


Vare sig det är en tur på Light Railway Wells & Walsingham, en vandring för att titta på alpackor eller en avkopplande stund på den fantastiska stranden - i Wells-next-the-Sea finns massor av spännande sevärdheter. Lite hungrig? bege dig till Wells Crab House eller Bowling Green Inn. Den som vill tillbringa ytterligare lite tid på stranden bör välja Beach Café.


Norfolks kustväg Holkham Bay till Holt EnglandTillbaka på A149, kommer det inte att dröja länge innan du når ditt nästa mål på roadtrip-resan till Blakeney. Som med de flesta platser på resan, återfinns de flesta attraktionerna nära den vackra stranden. Ställ din hyrbil i Blakeney och ta en lång promenad eller ta en båt ut på havet och titta på sälar. För en inblick i den lokala kulturen, besöka Galley Hill Farm eller Artemis Homes & Antiques.


Lämna därefter Blakeney och ta Wiveton Road, som kommer att gå äver till Cley Road. Denna väg tar dig direkt till byn Holt. Planera tillräckligt med tid här för att utforska de "naturliga omgivningarna". Omgivingarna är en vackert trädbevuxen oas med naturliga promenadstråk, trädgårdar, dammar och mycket mer. Andra intressanta sevärdheter i Holt inkluderar Muckleburgh Military Collection, Holt Antique & Interiors Centre, Holt slott och Stody Lodge Gardens.

 

Beställ en god middag på The Barn, Number 28, eller om du vill skämma bort dig själv, Morston Hall. När du letar efter logi för natten, kommer du att se att det finns många fler pensionat än hotell i Holt. Ändå finns det något för alla: The Lawns Hotel har ett bra läge, medan Pheasant Hotel är en unik plats med rum i utformade i gammal engelska stugstil. För mindre och mer intima rum, boka Mount Farm eller Kadina Bed & Breakfast.


Tillbaka till toppen 


 Norfolks kustväg  Road Trip Dag 5: Sista etappeRoad Trip Norfolks kustväg Sheringham Cromer Mundesly England

 

På den femte dagen av roadtrip-resan längs Norfolk kusten, kör din hyrbil i Storbritannien längs Cromer Road och lämna Holt. Fortsätt på Cromer Road tills den går samman med A148 och sväng vänster in på Holway Road. Fortsätt köra tills du når den väg som leder till Sheringham. Under din vistelse i Sheringham, kan du välja på ett stort antal attraktioner att besöka.


Norfolks kustväg Sheringham Cromer Mundesly EnglandDe mest populära sevärdheterna är Sheringham Beach, Sheringham Park och Sheringham Museum (MO). Ta din hyrbil i Sheringham och prova på golf på Sheringham Golf Club. Sheringham Life Boat Station är också värt ett besök.

Efter dina spännande upplevelser i Sheringham, följ Cromer Road (namngiven här igen A149) österut. Kör längs stranden innan du fortsätter din roadtrip-resa i Cromer. Med en mängd sevärdheter, måste du tänka till två gånger för att organisera din vistelse. Gå inte miste om Cromer Beach & Pier, Henry Blogg Museum, St Peter och St Paul's Cathedral och Amazona Zoo. Dessutom kommer Royal Cromer Golf Club förföra dig med sina pittoreska landskap.

Tillfredsställa din hunger i en av många restauranger såsom Bann Thai Restaurant, The Old Rock Shop Bistro och Brownes på Bond Street, alla bland de lokala favoriterna. Efter en läcker måltid, lämna Cromer och kör igen på A149 till Mundesley, det sista stoppet på roadtrip-resan längs Norfolks kustväg. Stanna på A149 tills du kommer till Thorpe Road. Sväng vänster in på vägen och kör genom den lilla byn Southrepps. Thorpe Road går så småningom över till Gimingham Road, och sedan in i Southrepps Road som förvandlas till Mundesley Road. Detta kommer slutligen att ta dig till det fantastiska kustsamhället som heter likadant.


När du är klar med all sightseeing, kan du köra på B1145 och B1150 söderut till Norwich, där den närmaste flygplatsen är belägen. För denna sista etappen av resan från Mundesley, behöver du ca 40 minuter. Men du kan också fortsätta din semester med att besöka några av Storbritanniens alla vackara städer. Birmingham och Oxford kan nås från Mundesley på ungefär tre och en halv timme. För en resa till York eller Leeds, skulle du behöva knappt fyra timmar. Med hyrbil från Auto Europe finns inga gränser för vad du kan uppleva! Njut av din semester i Storbritannien!

 

Tillbaka till toppen


 Norfolks kustväg: Bra planering för den perfekta roadtrip-resan

 

Trots sin unika skönhet, är Norfolks kust oftast inte det första man kommer att tänka på när man planerar en semester i Storbritannien. Det är just det som gör denna road-trip resa speciell! Nu när du har en uppfattning om din rutt längs Norfolks kust, kan du börja planera din vistelse.  

 

För att säkerställa att du får exakt den typ av fordon som du behöver för just din resa, är det viktigt att hyra bil med Auto Europe i tid. Vi hoppas att vår kompakta guide har hjälpt dig med att planera din nästa minnesvärd resa!

Välj korrekt hemland
close