Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
 • Utvärderad av: INGRID - February 28, 2018
 • Blev lite förbryllad när jag hämtade bilen hos Hertz eftersom de ville sälja på mig mer försäkring, trots att jag hade bokat extra allt i min bokning hos er. De "hotade" med att jag skulle få betala s ... jälvrisken själv vid ev skada, och sedan claima den från er. Tack och lov tackade jag nej till deras extra försäkring
 • Läs mer
Miniklass | Auto Europe

 

Hyrbil miniklass

 

Hyr en bil i miniklassen från Auto Europe

 

Hyra miniklassbil

 

En hyrbil i miniklassen passar perfekt för en semester för två eller då du bara vill göra några enklare dagsutflykter med din hyrbil under semestern. Även för studenter eller affärsresenärer är en hyrbil i miniklassen optimal! Dessa fordon är mycket billiga att hyra och är billiga i drift, då de inte drar så mycket bränsle. Dessutom blir det enklare att köra i trånga gränder eller att hitta en parkeringsplats!

 

 

Fordonen kan bokas antingen med 2 dörrar eller med 4 dörrar, allt efter tillgänglighet, och ger plats för mellan 2-4 personer. Passa på att hyra en miniklassbil för din dagsutflykt eller weekend-resa till ex. Mallorca.

 

Om uthyrning av miniklassbilar

 

En hyrbil i miniklassen lämpar sig perfekt för den korta semesterresan med litet bagage, ex. en weekendresa eller en kortare stadsutflykt. Auto Europe erbjuder ett brett urval av riktigt billiga hyrbilar i miniklassen.

 

Vad är en miniklassbil?

 

Miniklassbilen är den mest bokade hyrbilskategorin hos Auto Europe. Det är alltså den minsta bilen och även den allra billigaste man kan boka som hyrbil. Miniklassbilen är kompakt och extra sparsam när det kommer till bränsleförbrukning.

 

Miniklassbilens historia

 

Hyra miniklass

Alltsedan 90-talet har man erbjudit hyrbilsklassen "mini" och är tänkt som ett bra alternativ för de personer som behöver ett extra billigt fordon för små sträckor. Det finns dock storleksskillnader även inom denna kategori. Vi kan till exempel jämföra en Smart eller en Fiat 500 med en Citroen DS3. De små bilarna är mestadels utrustade med en relativt stark motor och presterar ungefär lika bra i stadstrafik som sina större kollegor!

 

 

Fördelar och nackdelar med en bil i miniklassen

 

Hyra bil miniklassen Auto Europe

 

Som vi tidigare skrev så är en fördel den snåla bränsleförbrukningen. Hyran är också extra låg! Fordonen har bra motorer och är enkla att sköta. De navigerar fint även i de trängsta gränder och minsta parkeringsplatserna i ex. Alicante. Här kommer du inte att känna dig inklämd!

 

Ett fordon i denna storlek är dock bäst lämpat för kortare bilresor och för högst fyra personer som har mycket litet bagage. För en längre bilresa och då man har mer packning rekommenderas en större bilkategori.

 

 

Miniklassbil för en till fyra personer

 

Roligare semester med en miniklassbil

Om du skulle resa med lite packning och utan resesällskap så är en Fiat 500 eller en Smart extra smidig. Dessa fordon är små och smidiga och har inga problem att köra i trång stadstrafik.

 

För en resa med två till fyra personer passar modeller som Hyundai i10 med 4 dörrar, en Citroen DS3 eller den moderna Opel Adam klart bättre.

 

Vill du boka in något extra speciellt för den romantiska resan för två till Rom? Även här kan vi erbjuda det perfekta fordonet för dig: En Mini Cooper Roadster Cabriolet.

 

Boka din miniklassbil med Auto Europe

 

Auto Europe samarbetar med välkända biluthyrare i hela världen. På det viset har vi möjlighet att erbjuda dig ett extra brett utbud av miniklassbilar (eller större hyrbilar). Få många fördelar, bland annat AutoEuropes Bästa pris-garanti, gratis avbokning i upp till 48 h innan upphämtning och fördelaktiga uppgraderingar när du bokar hyrbil!

 

Om du vill prata med någon av våra medarbetare via telefon så kan du nå oss 7 dagar i veckan på vårt kostnadsfria telefonnummer 020 888 527.

 

Läs mer om våra hyrbilskategorier

 

Välj korrekt hemland
close