Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
 • Utvärderad av: INGE - July 19, 2017
 • Mycket konstigt att man inte kan välja långa eller korta 9 personers bilar bussar.Finns ingen chans att få med sig bagaget i de bussar som finns.
 • Utvärderad av: GÖRAN - March 6, 2017
 • I princip prisvärt, men jag tycker att beskrivningen av vad som gäller angående försäkring/självrisk är ytterst luddig. Kanske beroende på att man översatt en text från annat språk. Bättre om texten ä ... r anpassad till vad som gäller svenska försäkringar. Dessutom kan man ha synpunkter på att bifintlig försäkring inte täcker skador på: "rutor, underrede. mm". Vad täcks egentligen av försäkringen? :-) Som vanligt fanns inte inbokad biltyp inne... Jag tycker desssutom att det är bedrövligt att behöva betala extra, för att både min fru och jag skall få köra bilen. Detta är naturligtvis helt enkelt en extra inkomstkälla för de företag som tillämpar detta, och har inget med kostnader eller försäkring att göra..
 • Läs mer
 • Utvärderad av: LARS UNO - September 12, 2016
 • Allt Ok, bortsett från den deponeringsavgift på 400 Euro man måste betala. Osäkerhet om återbetalning då man lämnar bilen. Inget skriftligt etc. Regleras om några dar. Detta är inte bra
Hur du bokar envägshyror

Hyrbil med envägshyra

En bil på en europeisk karta, utmärkt med två olika destinationsmål

Det finns två typer av envägshyror som du kan ta med din hyrbil: inrikes eller utrikes. Den första avser återlämnande av fordon vid en annan station inom samma land medan en utrikes envägshyra beträffar uthyrningar där återlämnandet av fordon sker i ett annat land. 

 

I båda fallen, beroende på leverantören på plats, tillkommer så kallade envägsavgifter. För att förenkla för dig som kund upplyser vi på Auto Europe dig om nivån på dessa avgifter redan under bokningsprocessen. Nedan ger vi dig exempel var exakt du kan hitta dessa uppgifter.

 

Tack vare våra samarbeten med de lokala biluthyrningsföretagen, är ofta inrikes envägshyror från en stad till en annan, gratis så länge minimilängden för uthyrningen bibehålls.

 

Varför boka envägshyra med Auto Europe?

 

När du lämnar tillbaka din hyrbil på en annan plats än där du hämtar upp den hinner du se mer av ett semestermål, eftersom du kan resa vidare dit du vill åka och samtidigt se nya saker. Du behöver därmed inte bekymra dig för tillbakaresan eller bli uttråkad längs med vägen för att du redan sett vad som finns att erbjuda. Dessutom, när du reser vidare till en annan destination blir resan en upplevelse, medan sträckor som enbart syftar till att åka tillbaka till en plats där du ska lämna tillbaka din bil och avsluta din semester blir blott en transportsträcka, en bortkastad semesterdag.

 

Envägshyror inom samma land brukar vara billigare än envägshyror över landgränser. Förslagsvis kan du hämta upp din bil i Paris, Frankrike och bila genom TysklandÖsterrikeItalien och Schweiz för att sedan lämna tillbaka bilen igen i Nice för att spara pengar. Med 60 år inom hyrbilsbranschen har vi goda kunskaper om hur man spenderar en bra 

Exempel på hur du hittar priser för envägshyror i vår bokningsmaskinbilsemester, och vi hjälper dig mer än gärna med att planera din resa. Ta del av våra erfarenheter och läs våra roadtrip-förslag här!   

 

Hur du hittar bästa priset på envägshyror

 

Använd vår bokningsmaskin som du hittar på vänstra sidan av vår hemsida. Välj land, stad och upphämtningplats, klicka i rutan "Återlämna på annan station?". Välj land, stad och avlämningsplats, fyll i rätt datum och tidslag samt klicka ur rutan "förarens ålder" om du är yngre än 25 år och äldre än 69 år, så att du endast får prisförslag från uthyrare som accepterar förare yngre än 25 och äldre än 69.

 

Vänligen notera att avgifter för förare i dessa två ålderskategorier kan tillkomma. När alla inställningar är gjorda klickar du på "Sök hyrbil".

 

Så fort du har klickat på "sök hyrbil", visas ett kort meddelande med användbar information om envägshyror tillsammans med beskrivning av fordonet.

 

 

Exempel på hur du hittar priser för envägshyror i vår bokningsmaskin 

 

När du väl fått fram våra prisjämförelseresultat klickar du på det pris som tilltalar dig mest för den bilklass du önskar och all information du behöver angående bilen och bolaget som du är intresserad av dyker upp. Sökresultaten kan filtreras och visas efter följande kategorier: alla sök resultat, efter leverantör eller efter pris.

 

Exempel på hur du hittar priser för envägshyror i vår bokningsmaskin 

Nedanför det totala priset, kommer du att se den medföljande envägsavgiften i den händelse att leverantören kräver en. Härifrån kan du sedan bestämma dig för om du vill boka hyrbilen på en gång, eller om du behöver lite mer betänketid. Du kan i sådana fall få ett erbjudande skickat till din e-postadress. Vänligen tänk på att våra priser ändras dagligen. Om du tycker att priser du ser för stunden är bra kan du boka direkt. Ser du senare att priset gått ner kan du alltid kontakta oss på +46 10 888 66 52 så återbetalar vi mellanskillnaden åt dig. Om du däremot väntar lite med att boka och priset senare har gått upp måste du betala det aktuella priset. Om priset gått upp efter att du har bokat en bil hör du givetvis inte av dig till oss, utan njuter av faktumet att du var ute i god tid och bokade bilen vid rätt tidpunkt. Ångrar du dig helt och har en bekräftad reservation som du vill avboka kan du alltid göra detta med full återbetalning, så länge som detta görs senast 48 timmar innan upphämtningstiden - Smidigt! 

 

Beroende på den leverantör du har valt, finns det två sätt att betala din envägsavgift på.

 

 1. Bilhyran pris + envägshyrans avgift betalas tillsammans till Auto Europe
 2. Bilhyrans pris betalas till Auto Europe + envägsavgiften betalas till leverantören på plats
 
Exempel på hur du hittar priser för envägshyror i vår bokningsmaskin
Exempel på hur du hittar priser för envägshyror i vår bokningsmaskin

Beroende på din leverantör / erbjudandet, kommer du att kunna se om envägsavggiften är inkluderad i totalpriset som betalas till Auto Europe (bilden till vänster) eller om ett avgiften skall betalas på plats till biluthyraren (bild till höger).

 
Efter bokning kommder din voucher innehålla all nödvändig information du behöver om din envägshyra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Passa också på att lägga till barnstolar, GPS, skidräcken med mera till din bokning i det här stadiet, under "frivillig extrautrustning". När du är klar klickar du på "Boka nu". Du kommer då vidare till nästa steg där du får välja vilket skydd av självrisken som du önskar, där det finns tillgängligt. Du kan läsa mer om detta här. Välj ditt önskade alternativ och klicka på "Fortsätt". 

 

Exempel på förslag av olika skydd som erbjuds på vår hemsida för din hyrbil

 

Nästa steg är att avsluta din bokning och du kommer också att bli erbjuden en uppgradering där dagspriset och totalpriset för mellanskillnaden redovisas.

 

Exempel på förslag av uppgradering som erbjuds på vår hemsida för din hyrbil

 

Om du tycker att uppgradering var prisvärd så klickar du på "Ja tack, uppgradera mig!" annars "Fortsätt utan att uppgradera". Fyll sedan i dina personuppgifter samt flightnummer. Just flightnumret är en väldigt viktig information, om flyget blir försenat eller inställt, men om det blir det, ring oss direkt och meddela detta. Journummer finns på din voucher. Fyll i betalinformation och läs igenom Hyresvillkoren som vi förmedlar noga eftersom dessa generellt alltid ändras, beroende på vilken uthyrare du använder på våra 20.000 olika stationer. I hyresvillkoren hittar du all information du behöver om extra kostnader, avgifter och moms, om du valt till något i vår bokning som du måste betala för på plats eller om du väljer att lägga till någonting extra på plats när du hämtar ut bilen som inte har arrangerats av oss. 

 

Bokningen avslutad

 

Så snart som din envägshyra har bekräftats kommer du att få ett bekräftelsemeddelande via e-post med ett vouchernummer och en voucher bifogad som en .PDF-fil på svenska. Detta dokument innehåller dina personuppgifter, hyrbilsdetaljer och vår uthyrares bekräftelsenummer. Förutom detta tillkommer detaljerad information om din hyra samt återigen alla regler och villkor i samband med din hyra. Vänligen skriv ut din voucher och se till att personen angiven som huvudchaufför på voucher tar med sig voucher, giltigt kreditkort med självriskbeloppet tillgängligt på kontot, körkort och ID eller pass till uthämtningsstationen. Har du några frågor kring detta kan du alltid kontakta oss 7 dagar i veckan på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) eller skicka e-post.

 

Auto Europe strävar alltid för att ligga i framkant. Vi kommer att bekräfta alla bokningsdetaljer för din hyrbil i förväg med våra lokala uthyrare så att du undviker otrevliga överraskningar på din semester. Om olyckan är framme kan du alltid nå oss dygnet runt, ditt journummer står i din voucher tillsammans med all annan viktig information, så läs vänligen igenom vouchern noga. Auto Europe önskar dig en säker resa och en härlig semester!

Till Toppen

Välj korrekt hemland
close