Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52.
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
Ekonomiklass | Auto Europe

 

Hyra ekonomiklassbil i europa

 

Hyr en ekonomiklassbil av Auto Europe

 

Hyra ekonomiklassbil

En ekonomiklassbil lämpar perfekt för resenärer som vill ge sig ut på små bilturer på sitt resmål. På grund av fordonens låga bränsleförbrukning i denna kategori så passar de bra för studenter, par och små familjer med lite bagage. En av europas mest använda ekonomiklassbil är Volkswagen Polo. Med begränsning för tillgänglighet finns denna bil i olika utföranden, ex. med manuell växel, automat, bensin eller diesel-modell. Upp till fyra personer, två medelstora resväskor och ett handbagage får plats i denna bilkategori. Hyr en komfortabel och bränslesnål hyrbil i ekonomiklassen med Auto Europe.

 

Om uthyrningen av ekonomiklassbilar

 

Oavsett vad du har för planer för er resa så är Auto Europe ditt ultimata val för semestertransporten på ditt resmål, t.ex. när du reser till Faro. Vi presenterar ett stort urval av hyrbilar i ekonomiklassen. När du och ditt resesällskap vill göra en lite längre bilutflykt passar en ekonomiklassbil bra. Även för den lilla barnfamiljen kan en ekonomiklassbil vara ett prisvärt alternativ.

 

Vad är en ekonomiklassbil?

Ekonomiklassbil resa i europe

 

Bilar i ekonomiklassen är mycket populära och omtyckta. Dels på grund av att de är prisvärda men även eftersom de även är säkra. Kombinationen av billig drift och bra motorstyrka är också något som är lockande. Ta dig lätt uppför en brant backe i en by på ex. Sicilien.

 

 

 

 

 

Ekonomiklassbilens historia

 

I början av bilhistorien var ett fordon i denna storlek en ren lyx som bara de mest bemedlade kunde unna sig. Detta ändrade sig dock när man 1908 lanserade T-forden. Den första ekonomiklassbilen som helt var anpassad efter folkets behov, enligt Henry Ford. Under 1900-talet har denna fordonskategori vuxit starkt. Biltillverkare runt om i världen producerar ett stort spektra av olika modeller i denna kategori.

 

Fördelar och nackdelar med en bil i ekonomiklassen

 

Smala gator i Europa

Fördelarna med en ekonomiklassbil består först och främst av den billiga driftskostnaden. Du kommer lämngre på en bränsletank och slipper tanka så ofta. De sparade pengarna kan istället användas till något roligare.

 

Ytterligare en fördel är den mindre storleken. Trots trånga gränder och små parkeringsplatser är det lätt att ta sig fram och parkera med en bil i ekonomiklassen. Sparar både tid och tålamod!

 

Nackdelen med den mindre storleken är dock att det innebär mindre bagageutrymme. Om du planerar att resa med mycket packning, rekommenderar vi dig istället att välja en större fordonskategori. Ofta är prisskillnaden inte så stor mellan en mindre och lite större bil.

 

 

Billig bilresa med en ekonomiklassbil

 

Tanka ekonomiklassbil

 

När det gäller att hitta rätt ekonomiklassbil för din semester är en låg bränsleförbrukning förmodligen en av de viktigaste faktorerna. Därför erbjuder Auto Europe sina kunder ett brett utbud av bränslesnåla fordon som Volkswagen Polo. En annan mycket populär ekonomiklassbil är den stilfulla Fiat 500, som är lite kvickare än många andra bilar i ekonomiklassen. För alla som behöver lite mer utrymme rekommenderar vi att boka en kombimodell som även finns i ekonomiklassen. En kombimodell, till exempel en Seat Ibiza Kombi innebär större bagageutrymme, lämplig för resor med hela familjen i bland annat Marseille.

 

 

Boka din ekonomiklassbil med Auto Europe

 

Du kan hyra en ekonomiklassbil med Auto Europe

Auto Europe samarbetar med de främsta biluthyrningsbolagen i världen. Vi kan erbjuda ett stort utbud av bilar från miniklass till minibuss och lyxiga sportbilar. Utnyttja våra fantastiska erbjudanden och boka din hyrbil redan idag när du hittat ett bra pris som passar dig. Skulle du sedan ångra dig så är detta inga problem. Du kan alltid ändra din bokning utan några administrativa avgifter eller avboka din hyrbil med full återbetalning så länge som du gör detta minst 48 timmar innan upphämtningstiden.

 

Om du har frågor kring ekonomiklassbilar kan du ringa vårt gratisnummer 020 888 527 och prata med våra svensktalande hyrbilsexperter. 

 

Läs mer om våra hyrbilskategorier

 

Välj korrekt hemland
close