Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
 • Utvärderad av: NICLAS - September 15, 2017
 • Denna gång inga problem, eftersom jag bara sökte på Münchens flygplats. Men jag har för mig att det är krångligare om man vill söka i en viss stad. Då kan man ibland behöva gå in separat på varje uthy ... rningsplats och det äer jobbigt. I en storstad kanske detta är nödvändigt, eftersom stationerna då kan ligga flera mil från varandra. Men jag sökte tidigare på Luleå och då vill jag gärna ha alla träffar i centrum samtidigt, om det går. Kanske fungerar det, men jag minns det som ett problem.
 • Läs mer
 • Utvärderad av: PETER PAUL - May 15, 2017
 • Jag är ganska nöjd med Auto Europe, Det ända som stör mig är hela processen med aterbetalning av självrisken och eran kommunikation med uthyrare av bilen( i detta fall Hertz) Jag tycker det är fel a ... tt man debiterar 950 Euro i alla fall när man betalar för återbetalning av självrisken.
 • Läs mer
Roadtrip Biergartens i Bayern

Biergarten rundtur i Tyskland
Från München till Freising och Bamberg


Biergartens i Tyskland

 

Otaliga slott och vackra landskap gör Tyskland till en turistmagnet år till år.

Biergartens i TysklandTyskland består av många olika regioner, alla med sina unika aspekter som dialekter och kultur. Detta gör Tyskland till ett intressant land att besöka. Den bayerska kulturen utmärker sig extra mycket på många sätt. Konsten att brygga gott öl har funnits i Bayern sedan mer än 3000 år. När du besöker en småstad eller en by känner du tydligt hur ölbryggarkulturen har präglat Bayerns alla hörn.


Med det i åtanke så kanske det inte är så konstigt att många väljer att besöka München just under Oktoberfest, den legendariska ölfestivalen som går av stapeln varje år. Under din road trip till München bör du dock inte glömma att besöka Freising, eftersom bryggeriet Weihenstephan också huserar där. Den perfekta avslutningen på din resa blir ett besök i Bamberg, en stad så pittoresk att man kan tro att den är tagen ur en saga.

Boka din hyrbil i Tyskland med Auto Europe och upptäck alla de mest legendariska ölbryggerierna under din roadtrip till Biergartens i Bayern. Denna rundresa genom Tyskland passar också de som gillar vinter och vintersport eftersom bergen och bland annat Garmisch-Partenkirchen ligger på bekvämt köravstånd.

 


Road Trip i Tyskland: Biergarten-rundtur


 

 

Biergarten rundtur Freising

Vår första dag på vår Biergartenrundtur i Tyskland startar på världens äldsta bryggeri, i det historiska Freising. Stadens strategiska läge, nära Münchens flygplats är mycket fördelaktigt, eftersom du kan påbörja din resa till det första stoppet direkt när du hämtat ut din hyrbil på Münchens flygplats. Läs mer

 

 

 

Biergarten rundtur i München

Världens mest kända folkfest - Oktoberfest eller "Wiesn" som Münchenborna själv kallar den, är ett utmärkt tillfälle för en djupdykning i bayersk kultur. För att hinna med att utforska allt som festivalen och staden erbjuder bör du planera in minst 2 dagar här. Läs mer

 

 

 

Bamberg Biergarten rundtur

Under den fjärde dagen på din roadtrip i Tyskland kör du vidare norrut i Bayern. Staden Bamberg bjuder på traditionell bayernsk kultur som rustik mat, väletablerade bryggerier och pittoreska omgivningar. Gör dig redo för fantastisk öl, bra mat och en gemytlig atmosfär! Läs mer


Road Trip Tyskland, avstånd och rutter
RuttAvståndUng. restid
Münchens flygplats till Freising
12 kilometer15 minuter
Freising till München centrum40 kilometer35 minuter
München till Bamberg
230 kilometer2 timmar, 16 minuter
Totalt:280 kilometer3 timmar, 6 minuter

 


Planera i god tid: Förtklassig service för din road trip i Tyskland

 

 

Till toppen

 Biergarten road trip dag 1: Världens äldsta bryggeri

 

Biergarten rundtur Freising

 

För den bästa Biergarten-rundturen bör man starta där allt en gång började. Freising är inte bara en av Bayerns äldsta bosättningar, utan är också platsen där det legendariska bryggeriet Weihenstephan ligger. Munkarna började brygga öl här redan år 1040. Idag exporteras den öl som bryggs i Freising till världens alla hörn.


Freising är en bra plats att besöka på grund av sitt historiska bryggeri, men är också en livlig studentstad. Det tekniska universitetet har sitt campus i Freising, kanske utbildas just nu framtidens moderna ölbryggare just här.


Freising gamla stanI Freising hittar du ett pulserande nattliv, tack vare alla studenter. Det finns många populära restauranger, caféer och barer. Några av de mest populära mötesplatserna är B. Abseits, Schneider Weisse, Carlitos och B-Trieb.


Det finns även många andra sevärdheter och aktiviteter i Freising, förutom öl. Åk på en cykeltur längs med den vackra floden Isar och gör ett stopp på Mühlenpark, en populär Biergarten i Garching. Efter en god måltid och en törstsläckare rullar du tillbaka och passerar Domberg. Den romerska katedralen är bland annat väl värt ett besök. Kika också in i dett imponerande biblioteket och i Diozesanmuseum, som stoltserar med en stor samling kyrkliga artefakter samt konst.


Trors att Freising är en universitetsstad så finns det här många olika övernattningsmöjligheter som allaenkelt går att nå med en hyrbil i Freising. Välbemedlade resenärer njuter av en natt på Corbin Feng Shui Business Hotel. Resenärer med lite mindre reskassa, å andra sidan, hittar vad de söker på Pension Abestal Garni. Om du vill lära känna den bayerska kulturen riktigt bra så kanske ett lokalt alternativ kan vara Gasthof Schredl, Zum Loewen eller Gästehaus Buchner.


Biergarten tur TysklandEn roadtrip till Freising gör det möjligt för dig att prova på lite olika restauranger. Vi vill speciellt rekommendera Weissbrau Huber på General-Von-Nagel Straße, Braustüberl Weihenstephan, som ligger precis på Weihenstephaner Berg och Weihenstephaner am Dom. Självklart kan du även hitta flera restauranger som serverar internationell mat även i Freising. Bra Thaimat serveras på Lucki's, indiska specialiteter kan avnjutas på Indian Palace och Trattoria Ca del Bosco tillagar italiensk mat. De som älskar det grekiska köket hittar sina favoriter på Irodion.


När du känner dig klar med att utforska det historiska Freising, kör du vidare på motorvägen A92 eller Landstraße B11 till München. Båda rutterna tar 35 till 40 minuter.

 

 

Ruttbeskrivning

Rutter - bilder och vägbeskrivningar kommer från Google Maps

Följ alltid lokala trafikregler

 


Mer körinformation

 

 

Till toppen


 

Biergarten Road Trip dag 2 och 3: Ölens huvudstad

 

München Biergarten rundtur
 

Även om ölkulturen tog sin början i Freising så är München världens ölhuvudstad. Under den årliga Oktoberfesten smakar besökare från världens alla hörn på en stor mängd öl från de mest kända bryggerierna i Bayern. De två sista veckorna i september går denna fest av stapeln och under denna tid kommer också som allra flest turistertill München.

Om dina planer inte tillåter en roadtrip till München i september så finns det en ofantlig mängd andra möjligheter att smaka på den bayernska kulturen. Här finns fler än 180 olika Biergartens som bara väntar på ett besök från dig. Münchens allra populäraste Biergartens är Hirschgarten, Biergarten vid Nymphenburg slott, Taxisgarten, Augustiner Biergarten, Aumeister och Biergarten vid Chinesicher Turm.

 

München är ett trevligt resmål, och älen är inte det enda som drar. Det finns många andra festivaler och sevärdheters. Det berömda torget Marienplatz med sitt vackra Rathaus drar mängder med turister varje år. En annan turistmagnet är den uråldriga Viktualienmarkt, där du kan köpa alltifrån ostar, frukt och grönsaker till kött och viner.

 

Med så många olika sevärdheter som står till förfogande så är det bra att ha tillgång till en hyrbil i München. Din Biergarten-rundtur i Bayern kommer bli ett minne för livet. Kör till Neuschwanstein, slottet som inspirerade till Disneys sagoslott, åk till Alperna eller besök Fünfseenland med sina spegelblanka sjöar. I München kan du koppla av i Englisher Garten, en av de första innerstadsparker som skapades i Europa. För en mer historisk upplevelse med allvarligare förtecken kan ett besök i Dachaus koncentrationsläger vara intressant.


Nattugglor har kommit till paradiset i München. Oavsett om du styr kosan mot Schwabing, Ostbahnhof eller Glockenbachviertel, så hittar du många bra klubbar och barer. Men uppmärksamma: många klubbar i München har klädkod som kollas redan i dörren. Så klä dig propert.


München Tyskland Road Trip

Matälskare kommer också att bli nöjda under vistelsen. Vi rekommenderar att man undviker de allra största turistfällorna och hellre besöker restauranger som lokalbefolkningen väljer att äta på. Du kommer spara både pengar och tålamod! Fråga gärna Münchenborna direkt och tips! Oavsett årstid så är stalltipset att alltid planera i god tid när du ska besöka München. En tidig bokning är absolut nödvändig om du vill besöka exempelvis Oktoberfest. Många hotell höjer priserna inför Oktoberfest och blir trots detta snabbt fullbokade.

Det kan också vara bra att boka extra tidigt även om du ska besöka andra ölfestivaler i München, speciellt Frühlingsfest och Starkbierfest. Hotel Uhland väljs år efter år till stadens allra bästa hotell. Hotellet ligger nära Theresienwiese, den plats där Oktoberfest hålls. För besökare som letar efter en mysig atmosfär till ett överkomligt pris är Hotel Laimer Hof Munich ett bra val. För en mer lyxig vistelse rekommenderar vi Mandarin Oriental Munich eller Rocco Forte Charles.

Nästa stopp på vår rundtur bland Biergartens i Bayern är Bamberg. Efter en tvåtimmarstur på motorväg A8 når vi fram till denna pittoreska stad som ligger på toppen av en kulle. Under färden kan du njuta av utsikten över skogen Hofoldinger Forst och sjön Seehamer, med en vy av Alperna i bakgrunden.

 

Rutt München till Bamberg

 Rutter, bilder och vägbeskrivningar från Google Maps 

Följ alltid lokala trafikregler


Till toppenBiergarten road trip dag 4: Bamberg - Bayerns nordliga pärla

 

Bamberg Biergarten Road Trip

På den fjärde och sista dagen av din rundtur bland Bayerns olika Biergartens kommer du kunna uppleva Bambergs skönhet och mångfald. De traditionella Bayerska husen och de kullerstensbelagda gatorna inbjuder till trevliga promenader genom staden.


En av de allra viktigaste anledningarna till att avsluta din roadtrip i Bamberg är att staden inte är överfull med turister. Det gör att du i lugn och ro kan njuta av staden, precis som vilken invånare som helst. Höjdpunkterna är bland annat Gamla Stan, det gamla stadshuset och den romerska katedralen. Ett bra sätt att spendera en avkopplande eftermiddag på är besöka Altenburg - vandra genom den vackra slottet och slå dig ner för en god bit mat på restaurangen.

 

Biergarten rundtur Bayern Bamberg

 
Trots att Bamberg inte är någon turistmagnet så kan staden erbjuda en hel del bra restauranger. Kachelofen är en favorit, såväl som den italienska restaurangen Fellini Ristorante, eller den typiskt Bayernska Schenkerla. Bamberg erbjuder såklart även många fina Biergartens. Några av de mest kända är Griefenklai, Spezial-Keller, Bamberger Weissbierhaus och Volspark.

 

Några Biergartens ligger också en bit utanför staden, som exempelvis Landgasthofen Heerlien, nära Wildensorg och Weierich i Lugbank. Med din hyrbil från Bamberg, kan du med enkelhet nå alla.


Bamberg Tyskland Road Trip Turister som är ute efter ett pulserande nattliv hittar dessvärre inte mycket av det i Bamberg. Staden passar bättre för de som vill njuta av en mysig utekväll på en restaurang eller bar, tillsammans med goda vänner. Om du ändå vill svänga de lurviga så rekommenderas en tripp till det närbelägna Hallstadt, där du kan besöka utestället Pio, som är ett populärt tillhåll för partysugna.

 För en bekväm road trip behövs också bekvämt boende under din vistelse i Bamberg. Fässla erbjuder ett bryggeri, hotell och en restaurang - allt under samma tak. 2014 fick hotellet ett "Certificate of Excellence" av Trip Advisor. Ett annat bra val i Bamberg är Barock Hotel am Dom, där gammalt och rustikt möter nytt och modernt. Mer prismedvetna resenärer kan hitta övernattningsmöjligheter på det prisvärda Best Western Hotel Bamberg. Dessutom är hotellets läge idealiskt - du kan nå centrumet på nolltid och de bästa bryggerierna ligger på bekvämt promenadavstånd.

 

Tyskland Road Trip Biergarten karta

Rutter, bilder och vägbeskrivningar från Google Maps

Följ alltid de lokala trafikreglerna

 


Biergarten, road trip i Tyskland: Planera den perfekta resan

 

Nu när vår reseguide är slut och du tagit del av alla bra tips på aktiviteter och sevärdheter i Freising, München och Bamberg, är allt som återstår att börja njuta av de allra bästa ölsorterna i världen! Boka en hyrbil för din Biergarten-rundresa idag, eller varför inte passa på att lyxa till det och hyra en lyxbil, men kom ihåg att aldrig köra bil när du druckigt alkohol! Om du vill ha mer information om att köra bil i Tyskland kan det vara lämpligt att läsa vår körinformation-guide med generell information och smarta tips. 

 

Road Trip Tyskland Biergarten solnedgång

 


Till toppen

 

Välj korrekt hemland
close