Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
 • Utvärderad av: NICLAS - September 15, 2017
 • Denna gång inga problem, eftersom jag bara sökte på Münchens flygplats. Men jag har för mig att det är krångligare om man vill söka i e...n viss stad. Då kan man ibland behöva gå in separat på varje uthyrningsplats och det äer jobbigt. I en storstad kanske detta är nödvändigt, eftersom stationerna då kan ligga flera mil från varandra. Men jag sökte tidigare på Luleå och då vill jag gärna ha alla träffar i centrum samtidigt, om det går. Kanske fungerar det, men jag minns det som ett problem.
 • Läs mer
 • Utvärderad av: PETER PAUL - May 15, 2017
 • Jag är ganska nöjd med Auto Europe, Det ända som stör mig är hela processen med aterbetalning av självrisken och eran kommunikation med... uthyrare av bilen( i detta fall Hertz) Jag tycker det är fel att man debiterar 950 Euro i alla fall när man betalar för återbetalning av självrisken.
 • Läs mer
 • Utvärderad av: THOMAS - March 13, 2017
 • Mycket bra service från Er. Dock har Globalrent en del att arbeta med. Försökte att lura mig på en skada på bilen. Har dock fotat bile...n innan vi hämtade ut den men Globalrent ville inte kännas vid eller se på fotot. Får återkomma i detta ärende eftersom jag har en stor försäkring genom Er.
 • Läs mer
Road trip den tyska Alpvägen

Kör på den tyska Alpvägen: Upplev Tysklands äldsta rutt


Köra på den tyska alpvägen - den äldsta rutten i Tyskland

 

Du kan fråga vilken förarentusiast som helst, vilken väg som är deras favorit. Många svarar kort och gott att en tur på den tyska Alpvägen i Bayern är en av deras främsta favoriter. Alpvägen har, tillsammans med Sagovägen och Autobahn, en mycket speciall plats i många förares hjärtan. Den främsta anledningen till detta är att denna väg bjuder på mängder av fantastiska vyer.

 

Den tyska Alpvägen började planeras av den tyska bilklubben år 1932. Vägarbeten påbörjades under 1933, och 1939 var närmare 28 mil väg färdigställd. Idag är vägen nästan 44 mil lång och börjar i Lindau, vid Bodensee (nära gränsen till Schweiz) och slutar i bergsbyn Berchtesgaden, strax utanför Salzburg. Stora delar av vägsträckan löper längs med den österrikiska gränsen. Denna vackra sträcka tar dig förbi 25 slott och borgar (bland annat de berömda slotten Neuschwanstein, Hohenschwangau och Linderhof), 21 sjöar och 64 bayerska bergsbyar - en ganska imponerande mängd sevärdheter med andra ord.


Den vackra naturen och de förstklassiga, tyska vägarna gör detta till en underbar orsak till att hyra en lyxbil i Tyskland för din resa. Skäm bort dig och njut riktigt ordentligt när du glider längs med vägarna på din roadtrip i Tyskland. Körupplevelsen blir ett minne för livet! Kliv in i din hyrbil i Tyskland från Auto Europe och låt vägen ta dig med på en magisk resa genom Alperna.

 


Planering för din tyska road trip: Den tyska Alpvägen


 

Alpinvägen Road Trip Dag 1 knapp

Starta ditt äventyr på den tyska Alpvägen i hamnstaden Lindau. Promenera längs med vattnet eller ta en tur genom den vackra stadskärnan. Shoppa lite souvenirer på gatumarknaden och hoppa sedan in i din hyrbil för att fortsätta din tur i det bayerska bergslandskapet!  Läs mer

 

 

 

Tyska Alpvägen road trip Dag 2

Det andra stoppet på din roadtrip på Alpvägen är den pittoreska byn Immenstadt. Gå en liten runda i centrum innan du beger dig till en av Bayerns mest sevärda katedraler - Wieskirche.  Läs mer

 

 

 

Den tyska alpvägen road trip Dag 3

Den tredje dagen av din roadtrip på Alpvägen kommer innefatta några av de vackraste vyerna i hela Tyskland. Gör stopp vid Tegernsee, Reit im Winkle och Ruhpolding för att insupa den bayerska kulturen kring Berchtesgaden!  Läs mer

 

 

 

 

Road Trip på den tyska Alpvägen
SträckaAvstånd (km)Tidsåtgång
Münchens flygplats till Lindau2092 h
Lindau till Immenstadt5656 minuter
Immenstadt till Steingaden72,61 h
Steingaden till Benediktbeuern51,3
52 minuter
Benediktbeuern till Reit im Winkl1071 h, 39 minuter
Reit im Winkl till Berchtesgaden62,41 h, 3 minuter
Totalt:558,37 h, 30 minuter

 


Planera i förväg: rese-service för din rundresa i Tyskland

 

 


Längs med den tyska Alpvägen Dag 1:  Lindau, vid Bodensee

 

Den tyska alpvägen road trip dag 1

Din roadtrip på den tyska alpvägen börjar i den lilla pittoreska staden Lindau, som ligger vackert vid Bodenseee. Det allra enklaste sättet att ta sig till Lindau är att först flyga till Münchens flygplats, och påbörja din roadtrip i München genom att hämta upp en hyrbil i München från Auto Europe.

 

Hyrvil road trip - Alpvägen

När du befinner dig i Lindau, passa på att ta en promenad i området. Det är ett perfekt sätt att utforska staden på! I Lindau är avstånden små och det är gångavstånd till allt. Därför upplevs staden bäst till fots. Du kommer vilja se allt av värde i denna stad, så ta tillfället i akt och upplev så mycket du kan - till fots eller med cykel!


På din roadtrip till Lindau är det inte mycket som slår en vandring runt staden med sin imponerande arkitektur. Se det bayerska lejonet som tronar nere vid sjön, det gamla radhuset (Altes Rathaus), Mangneturm, som är hamnens äldsta fyr och många, många fler sevärdheter längs med din promenadsträckar. Lindau är också den perfekta utgångspunkten om man vill göra dagsutflykter i sin hyrbil för att utforska städer och byar längs med Bodensees strand - ex. Bregenz, Konstanz och Friedrichshafen.


Lindau har också en populär torgmarknad där du kan hitta alla möjliga lokala produkter och souvernirer. Här finns också ett medeltida stadscentrum med en faschinerande arkitektur som tar dig tillbaka till svunna tider.


Efter att du njutit av en god middag på en av Lindaus många bra restauranger, som ex. Wissingers im Schlechterbrau, Gasthof Alte Post, Gasthof Alte Post eller Zur Fischerin, kommer du vilja återvända till ditt hotell för lite vila. Som tur är finns det många hotell i Lindau som erbjuder förstklassig service och komfort. Några av stadens bästa är Hotel Bayerischer Hof, Hotel Garni Brugger och Insel-Hotel.


När du stiger upp på morgonen är det bara att hoppa in i din hyrbil i Lindau och påbörja ditt livs rundresa på den tyska Alpvägen. Börja med att följa väg B32.

 

Tyska alpvägen road trip dag 1 Lindau Karta

   Kartor och vägbeskrivningar kommer från Google Maps

Följ alltid lokala trafikregler

 


Planera i förväg: resservice längs med den tyska Alpvägen

 

Till toppen


 

Road trip på Alpvägen Dag 2: Immenstadt, Wieskirche, Benediktbeuren

 
Road Trip Alpvägen Dag 2

Efter att du lämnat Lindau under tidig morgon och kört en timme anländer du till den vackra staden med hyrbil till Immenstadt. Staden har länge varit ett populärt tillhåll för skidentusiaster, vandrare och de som älskar utomhusaktiviteter i bergsmiljö. Men staden har också två fina museum; Hofmühle, som ligger i en gammal väderkvart samt Allgäuer Bergbauernmuseum.

 

Tyska alpvägen Road Trip WieskirchePå din roadtrip i Immenstadt finns många historiskt viktiga byggnader och fina exempel på 1600-tals-arkitektur. Några av stadens absoluta höjdpunkter är ruinerna efter slottet Laubenbergsteine och Schloss Königsegg. Om du reser under juli månad då kanske du råkar vara i Immenstadt just under stadsfestivalen - Allgäu Triathlon eller ost- och bondemarknaden.


Nästa stopp på din roadtrip längs med den tyska Alpvägen blirkatedralen Wieskirche, som ligger nära staden Steingaden. Eftersom den ligger ungefär en timme öster om Immendtadt är det en perfekt dagsutflykt med din hyrbil i Steingaden. Katedralen kan uppvisa några av världens bästa exemplar av rokokoarkitektur. Från slutet av juni till början av augusti hålls här också konserter, som bara måste upplevas om du passerar staden på din roadtrip i Steingaden just då.


Tyska alpvägen Road Trip WalchenseeEfter du upplevt den vackra katedralen Wieskirche är det bara en timmes bilfärd i din hyrbil från Auto Europe innan du når fram till nästa destination - Wallgau. Den lilla bergsbyn Wallgau är en pittoresk plats med bondgårdar som kan dateras till 1500-talet. I närheten ligger Walchensee, som är Tyskland största bergssjö och landets högst belägna alpsjö. Om du vill få en hisnande vacker utsikt över sjön kan du ta en stolslift upp till Herzogstand.


Passa på att övernatta på ett av Wallgaus många trevliga hotell eller bed and breakfasts innan du beger dig vidare på din roadtrip till Benediktbeuern. Parkhotel Wallgau är en favorit bland resenärerna, men Hotel Wallgauer Hof, Gasthof, Hotel zur Post och Hotel Pension PAX rekommenderas också starkt. Trots stadens lilla storlek finns här några riktigt bra restauranger. Lokala favoriter innefattar Gasthof Isartal, Golf Alm Wallgau och Alpenblick, för att bara nämna några få. Nästa dag kan du bege dig vidare med din hyrbill till Benediktbeuern efter en god natts sömn och en stadig frukost. 

 

 

Road trip på Alpvägen Dag 2 Immenstadt karta

 Kartor och vägbeskrivningar kommer från Google Maps

Följ alltid de lokala trafikreglerna

 

Till toppenRoad trip på den tyska Alpvägen Dag 3: Tegernsee, Reit im Winkle, Ruhpolding, Berchtesgaden

 

Road trip Alpvägen Dag 3

Nästa delsträcka på din road trip på den tyska Alpvägen tar dig till Tegernsee, som ligger på en timmes bilfärd från Wallgau. I Tegernsee ligger ett slott som en gång fungerade både som kloster och bryggeri. Det serveras fortfarande öl på slottet, trots att det inte fortfarande är ett aktivt bryggeri. En rundtur på slottet är verkligen att rekommendera.

 

Road trip på Alpvägen Tegernsee

En ångbåtstur på sjön eller en hisnande tur med bergbanan är såklart också trevliga sätt att spendera tiden här. Kanske tycker du att Tegernsee verkar lite posh? Du har inte fel. I staden finns några av Tysklands dyraste fastigheter. Men trots denna lyx är ändå hotellen och restaurangerna i regionen relativt prisvärda. Tveka inte att stanna och parkera din hyrbil för att sätta lite guld på tillvaron, innan du kör vidare längs med vägen.


När du satt dig tillrätta bakom ratten och åter är på väg längs med den tyska Alpvägen tar det inte mer än 1,5 h innan du är framme vid nästa lilla mysiga bayerska by med din hyrbil till Reit im Winkl. Runtom Reit im Winkl ligger små sjöar, insprängda i ett vackert lantligt landskap - som gjort för en smaklig picknick på din roadtrip till Reit im Winkl.

 

Nästa sevärda stopp på resan är den förtrollande staden Ruhpolding. Under din vistelse i Ruhpolding bara måste du avsätta lite tid för ett besök i kyrkan St. Georg. Kyrkan ligger i utkanten av staden och kommer med stor säkerhet vara en av de mest inspirerande och pittoreska kyrkor du någonsin besökt.


Din slutdestination på din tyska roadtrip på Alpvägen är Berchtesgaden. Hit kommer du efter en trevlig, 45 minuter lång biltur. Du kör genom ett av jordens mest grönskande och frodiga landskap som formligen trollbinder dig under din roadtrip till Berchtesgarden. Ett besök till bergstoppen ger dig en oavbruten panoramautsikt över Aplerna, en vy som lämnar få oberörda. Det bästa av allt är att Berchtesgaden är en härlig plats att besöka, oavsett årestid. Under vintern är detta ett skidparadis och under sommarmånaderna förvandlas det till en livfull och färgstark destination av högsta kvalitet.

 

Alpvägen road trip Berchtesgaden Nationalpark

 

Berchtesgaden förknippas ofta med olika historiska event. Den mest kända historiekopplingen utgör tyvärr Hitler och hans olika Örnnästen, som låg i området. Men det finns ljusare inslag i lokalhistorien, de kan man läsa om på museet Konigliches Schloss Berchtesgaden. Museumet var en gång hem åt kronprins Rupprecht av Bayern. Här kan man se hans sakrala konstsamling, som till stor del skapats av landets främsta konstnärer. Ett annat museum som är värt att nämna i Berchtesgaden är Heimatuseum, som ligger i Schloss Adelsheim. Här kan du beskåda regionens mest framgångsrika träsniderier.


Alpvägen road trip ÖrnnästetHögt ovanför Berchtesgaden, på Hoher Golls norra sluttning ligger Obersalzberg. Historiekännare kommer genast att känna igen denna lyxiga tillflyktsplats i bergen, eftersom Hitlers hus en gång låg här, kallat Adlerhorst, eller Örnnästet. I Obersalzberg ligger också Hotel zum Türken och idag kan turister hoppa på en buss för att få en rundtur till det forma naziägda hotellet. Hotellet är byggt över en labyrintlik bunker med tunnlar som en gång användes av Hitler och hans nazigeneraler. Resor till Hitlers Örnnäste Adlerhorst finns också. Den lyxiga byggnaden erbjuder en enastående utsikt från bergets topp. Idag fungerar byggnaden som restaurang och café.


Hotellen i Berchtesgaden är inredda i rustik, bayersk stil (gedigna trädetaljer och kraftiga bjälkar) och gör att du känner den äkta bayerska alpkänslan. Vissa hotell, däribland Alpenhotel Denninglehen, har balkonger som erbjuder en makalös utsikt över bergslandskapet som omsluter området. Ett perfekt ställe att parkera din hyrbil i Berchtesgarden och njuta av vackra vyer och lugnet. 


Om du önskar att parkera din hyrbil i storstaden och ta tåget ner till så kan du välja att bo på Hotel Grünberger, som ligger på gångavstånd från tågstationen. Här finns också en privat terrass med utsikt över floden Ache, ett internetcafé och en full meny av olika spa-behandlingar.


Om du verkligen vill åt en genuin känsla bör du checka in på Hotel Wittelsbach, som byggdes redan 1892. Detta hotell är bland de äldsta i regionen och också ett av de mest populära bland turister. Om du vill uppleva den traditionella inredningen, den imponerande bergsutsikten som detta hotell erbjuder så bör du boka rum i mycket god tid.

 

Alpvägen road trip Dag 3 Berchtesgaden karta

 Kartor och vägbeskrivningar kommer från Google Maps

Följ alltid lokala trafiklregler

 

Till toppen
 


Den tyska Alpvägen: Kör längs med tysklands vackraste väg!

 

Från start till mål tar det mellan 6 och 7 timmar att köra hela Alpvägen. Men eftersom det finns så mycket att se längs med den drygt 44 mil långa vägen så rekommenderar vi att man fördelar sträckan på tre eller fyra dagar. De flesta spenderar en hel dag bara i Berchtesgaden och det finns många platser där man gärna vill dröja sig kvar extra länge - från staden Lindau, vid Bodensee till Schönau vid sjön Königsee i Alperna. På vår körinformationssida för Tyskland hittar du även viktig information om att köra bil på de tyska vägarna.


När du nu fått en genomgång av en vacker körsträcka längs med den tyska Alpvägen, med tips på sevärdheter, restauranger och hotell längs med vägen är du på god väg att kunna få en av världens bästa körupplevelser. Med alla tips som du i vår reseguide besitter du nu kunskapen du behöver för att garanterat få den perfekta rundresan på den tyska Alpvägen och de tyska Alperna. När du är redo att planera din resa på allvar är du varmt välkommen att boka en prisvärd hyrbil på vår hemsida.

 

Road Trip på den tyska alpvägen Berchtesgaden Berg

 

Till toppen

Välj korrekt hemland
close