Välj korrekt hemland
Sverige
Språk  
Vi söker efter de bästa hyrbilspriserna i .
Våra priser är väl värda väntan.
Sök hyrbil

 • Inga avboknings- eller ändringsavgifter

  Du har möjlighet att avboka/ändra upp till 48 h innan upphämtning.
 • Inga kreditkortsavgifter

  Transparenta erbjudanden och bästa prisgaranti.
 • Bäst på service sedan 60 år

  Som partner med världens ledande biluthyrningsfirmor.
 • Upphämtningsstation:
  Börja skriva in din önskade destination och välj sedan från de förslag som kommer upp.
 • Upphämtningsstation:
  Din destination kunde inte hittas. Vänligen sök igen.
 • Upphämtningsstation:
  Ange en upphämtningsstation.
 • Återlämningsstation:
  Ange återlämningsstation.
 • Datum:
  Återlämningsdatumet måste vara senare än upphämtningsdatumet.
 • Inresa till Östeuropa:
  Om du ska köra till östeuropeiska länder, vänligen ring oss på 0208 885 27 eller 0208 885 28 (från mobil).
 • Det finns ingen matchande station för denna återlämningsplats. Vänligen välj en annan återlämningsplats eller upphämtningsplats.
 • Förarens ålder:
  Uppge förarens ålder.
Auto Europe samarbetar med: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
Gratis vinterdäck

Spara pengar och boka hyrbil med gratis vinterdäck!

 

En hyrbil med vinterdäck vid vägkanten av en vinterväg

 

Ska du hyra bil i vinter och funderar på bilens utrustning? Generellt är det lag på vinterdäck från 15:e november till 15:e april över stora delar av Europa, men dock inte i alla länder. Ibland händer det att vinterdäcken är på förfrågan eller att utbudet av vinterdäck beror på tillgänglighet när man ska hämta ut sin hyrbil. Är inte vinterdäcken tillgängliga får du istället betala extra för snökedjor till däcken. Av denna anledning har Auto Europe tagit fram speciella vinterpriser som du kan boka på vår hemsida där vinterdäck ingår i vårt pris utan extra kostnad, så att du kan känna dig säker på att du är väl förberedd för vinterförhållanden på vägarna och att du inte behöver betala någonting extra för detta på plats när du ska hämta upp bilen.

 

Håll utkik efter priser markerade med "Vinterdäck inkluderade" i vår bokningsmotor  

 Exempel på hur priser med gratis vinterdäck ser ut i vår bokningsmotor

 

 

Nedan följer en kort översikt av vinterdäck i olika länder:  

 

Vinterdäck i Tyskland

Vinterdäck är obligatoriskt i Tyskland när vinterförhållandena råder på vägarna. Samtliga uthyrare erbjuder vinterdäck i Tyskland på sina hyrbilar under dessa förhållande. Dock ingår de inte alltid i priset och du måste betala extra för denna obligatoriska avgift när du hämtar ut bilen. Boka en hyrbil genom oss där vinterdäck ingår i priset för att spara pengar, tid och försäkra dig om att du har rätt utrustning på din bil i förväg.

 

Vinterdäck i Österrike

Generellt är alla hyrbilar utrustade med vinterdäck från den 1 november till den 15 april i Österrike. För att undvika att betala extra avgifter för vinterdäcken bokar du våra priser där vinterdäck ingår så att du kan känna dig trygg på branta alpvägar!

 

Vinterdäck i Östeuropa

Det finns ingen reglering för obligatoriska vinterdäck i Polen eller Slovakien, men de flesta leverantörer utrustar sina bilar med vinterdäck för att garantera en säker resa. Tjeckien har infört obligatoriska vinterdäck. Även leverantörer Vitryssland och Moldavien erbjuder gratis vinterdäck, där de är rekommenderade att användas under vinterförhållanden. Alla uthyrningsfirmor i Kroatien utrustar sina fordon med gratis vinterdäck eftersom dessa rekommenderas från november till april. Även i Bulgarien, Rumänien och Slovenien, är alla bilar utrustade med vinterdäck, eftersom det är obligatoriskt att använda dem när det råder vinterväglag. Vi därför rekommenderar alla våra kunder att boka hyrbil med vinterdäck i alla östeuropeiska länder under vintermånaderna. Vinterpriserna är markerade som "vinterdäck inkluderade" när du bokar hyrbil online.

 

Vinterdäck i Skandinavien, Baltikum och Island

Merparten av uthyrarna i de skandinaviska länderna (Norge, Sverige, Danmark och Finland), samt de baltiska länderna (Estland, Lettland och Litauen) och i Island utrustar sina fordon med vinterdäck och tar inte ut några extra avgifter för denna tjänst. Du hittar bilar med vinterdäck markerade som "Vinterdäck inkluderade" i vår bokningsmotor.

 

Vinterdäck i Nordamerika

Om du behöver hyra en bil för din vintersemester i Kanada eller USA behöver du inte oroa dig. Många biluthyrningsföretag där det är aktuellt med vinterväglag utrustar sina fordon med däck som klarar alla väglag och tar inte ut någon extra avgift för detta. Läs igenom villkoren för att se vilken utrustning som leverantören har.

 

Vinterdäck i Schwiez och Ungern

Även om det inte finns några lagar för när man måste ha vinterdäck i Schweiz och Ungern är det lämpligt att anpassa utrustningen efter väderförhållandena under vintermånaderna. Däremot kan du bli bötfälld i Schweiz om du kör runt på vinterväglag utan vinterdäck. Därför utrustar många hyrbilsleverantörer i Schweiz sina bilar med vinterdäck i alla fall och tar ut en extra avgift för detta, precis som i Ungern, även om de inte har samma lagstiftning. Genom att boka hyrbil med våra ?Vinterdäck inkluderade"-priser sparar du pengar samtidigt som kan känna dig säker på att din hyrbil är välutrustad för vinterförhållanden på vägarna.

 

Vinterdäck i Italien

Även om krav på vinterdäck generellt inte är lagstadgat i Italien finns det krav med vinterdäck eller snökedjor i vissa italienska regioner från 15:e november till 15:e april. Vägskyltar indikerar var och när det är obligatoriskt med vinterutrustning på din bil. Till exempel: i området kring Val d'Osta måste fordon vara utrustade med vinterdäck eller snökedjor från 15:e oktober ända fram till 15:e april. När du bokar hyrbil med vinterutrustning inkluderat i priset på vår hemsida är du garanterad att din hyrbil i Italien är utrustad med snökedjor. 

 

Vinterdäck i Frankrike

Precis som i Italien är vinterdäck ingen garanti i Frankrike men de erbjuder snökedjor på vissa destinationer. Varför framför allt uppmärksam på att du bokar bil och flyg på schweiziska sidan om du ska till Genève då utrustningen skiljer sig åt beroende på vilken sida av flygplatsen du landar. Den franska sidan som brukar vara billigare erbjuder mindre utrustning än uthyrarna på den schweiziska sidan. Läs igenom villkoren för att dubbelkolla vilken utrustning som erbjuds eller kontakta våra hyrbilsexperter på gratisnummer 020 888 527 så får du all information du behöver innan du genomför din bokning.

 

Vinterdäck i Balkanområdet

Var redo för vinterförhållanden i Balkanområdet - leta efter våra speciella säsongsbetonade erbjudanden, märkta med "vinterdäck inkluderade". De flesta leverantörer i Makedonien och Montenegro inkluderar gratis vinterdäck i deras hyreserbjudande eftersom de är obligatoriska under vintern. Vinterdäck ingår också med alla leverantörer i Serbien där de är obligatoriska vid snö och is från november till april. Dessutom är det obligatoriskt att ha snökedjor i bilen under denna period.

Välj korrekt hemland
close